Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Páje s kuřetem a houbami

Křehké těsto, vypečená kůrka a lahodná náplň – lahodné slané páje je nejlepší odpovědí na zkracující se dny a stále chladnější počasí. 

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 3–4 páje podle velikosti forem
Doba přípravy: Do 20 minut
+ namočení hub + vaření 15 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč

Ingredience

    NA NÁPLŇ

    • 50 g sušených hřibovitých hub
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 kuřecí prsní řízky, nakrájené na kousky o velikosti 2 cm
    • 1 lžíce másla
    • 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
    • 250 g žampionů, na plátky (pár hezkých plátků schovejte na ozdobu nahoru)
    • pár snítek tymiánu, lístky odrhnuté
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 100 ml bílého vína
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • 150 g zakysané smetany

Příprava jídla

1 Sušené houby namočte do 200 ml horké vody a nechte 30 minut nasáknout.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm osolené a opepřené kuřecí maso dozlatova. Kuře vyjměte a dejte stranou. Do uvolněné pánve přidejte máslo a opékejte na něm pozvolna cibuli, až začne zlátnout. Přidejte žampiony, lístky tymiánu, nadrcený česnek a opékejte asi 10 minut. Pak vraťte do pánve kuře, přidejte mouku, víno, lesní houby i s tekutinou a provařte, až se tekutina téměř vypaří. Nakonec vmíchejte nasekanou pažitku a zakysanou smetanu. Nechte vychladnout.

3 Připravte těsto a předehřejte troubu na 180°C. Tři čtvrtiny těsta rozválejte, vyložte jím formy vymazané sádlem a naplňte připravenou směsí. Rozválejte zbytek těsta, udělejte z něj pokličky a spojte je s okrajem těsta ve formě. Vytvarujte ozdobný okraj. Potřete vejcem, nahoru dejte pěkný plátek žampionu a udělejte zářezy nožem, aby měla kudy unikat pára. Vložte do trouby a pečte cca 25 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní těsto na slaný páj

Páj s mletým masem a vejci

Samosy z trouby

Přidat komentář