Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi

Crêpes Suzette zná snad už každý, ale věděli byste, co jsou třešně jubilee? Flambované třešně s třešňovou pálenkou, které se podávají jako omáčka k dezertům. Tradičně se jimi přelévá vanilková zmrzlina! 

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Sladká jídla

Ingredience

    • 1 hrnek hladké mouky
    • 1,5 hrnku mléka
    • 4 vejce
    • špetka soli
    • přepuštěné máslo nebo rostlinný olej na opékání
    • 250 g měkkého tučného tvarohu
    • 1–2 lžíce moučkového cukru

    NA OPILÉ TŘEŠNĚ

    • 1 třešňový kompot, scezený (nebo mražené třešně či třešně v sirupu)
    • 1–2 lžíce krupicového cukru (viz Něco navíc)
    • 40 ml třešňové pálenky

Příprava jídla

1 Z mouky, mléka, vajec a špetky soli prošlehejte hladké těstíčko a postupně na troše másla či oleje opékejte tenké palačinky.

2 Třešně podle potřeby vypeckujte, vsypte společně s krupicovým cukrem do pánve a na mírném plameni nechte zkaramelizovat. Pak přilijte trochu šťávy z třešní a nechte odvařit. Nakonec vlijte třešňovou pálenku a opatrně zapalte.

Tvaroh promíchejte s moučkovým cukrem a potřete jím palačinky. Ty přeložte na trojúhelníky a přelijte opilými třešněmi.

NĚCO NAVÍC
Množství cukru na třešně přizpůsobte druhu třešní – mražené ho budou potřebovat nejvíc, kompotované už jsou slazené a třešně v sirupu žádný další cukr nepotřebují!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Crème brûlée

Aljaška

Skleničky s banánem a čokoládou

Pomerančový meringue páj

Přidat komentář