
Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi
Crêpes Suzette zná snad už každý, ale věděli byste, co jsou třešně jubilee? Flambované třešně s třešňovou pálenkou, které se podávají jako omáčka k dezertům. Tradičně se jimi přelévá vanilková zmrzlina!
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1,5 hrnku mléka
- 4 vejce
- špetka soli
- přepuštěné máslo nebo rostlinný olej na opékání
- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 1–2 lžíce moučkového cukru
- 1 třešňový kompot, scezený (nebo mražené třešně či třešně v sirupu)
- 1–2 lžíce krupicového cukru (viz Něco navíc)
- 40 ml třešňové pálenky
NA OPILÉ TŘEŠNĚ
Příprava jídla
1 Z mouky, mléka, vajec a špetky soli prošlehejte hladké těstíčko a postupně na troše másla či oleje opékejte tenké palačinky.
2 Třešně podle potřeby vypeckujte, vsypte společně s krupicovým cukrem do pánve a na mírném plameni nechte zkaramelizovat. Pak přilijte trochu šťávy z třešní a nechte odvařit. Nakonec vlijte třešňovou pálenku a opatrně zapalte.
3 Tvaroh promíchejte s moučkovým cukrem a potřete jím palačinky. Ty přeložte na trojúhelníky a přelijte opilými třešněmi.
NĚCO NAVÍC
Množství cukru na třešně přizpůsobte druhu třešní – mražené ho budou potřebovat nejvíc, kompotované už jsou slazené a třešně v sirupu žádný další cukr nepotřebují!
Přidat komentář