Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 45 minut Velmi snadné Na 8 palačinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1470 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 126 g
Tuky 70 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinky naslano mají mnoho výhod: těsto je hotové během chvilky a do náplně se hodí snad úplně všechno. Ty se špenátem patří mezi klasiku. Pokud chcete jídlo obměnit, můžete palačinky zapéct v rajčatové omáčce. Je to také dobrý tip, jak oživit ty, které se náhodou nesnědly..

Související recepty

Suroviny

mléko 100 ml
voda minerální perlivá 100 ml
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
řepkový olej 1 PL
na opékání palačinek
Na náplň
(může být mražený, povolený), nebo mangoldu + na lístky baby špenátu na posypání (nemusí být)
rostlinný olej ½ PL
malá, nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
nasekaný nadrobno
ve vaničce
nadrobený + navíc na posypání

Postup

1

Připravte těsto na palačinky. Prošlehejte společně mléko, vodu a vejce a sůl a postupně zašlehávejte metlou mouku. Využít můžete také mixér. Nechte těsto 15 minut odstát.

2

Rozehřejte nepřilnavou pánev, nalijte do ní pár kapek oleje, rozetřete a nalijte trochu palačinkového těsta, aby se tence rozlilo do celé pánve. Opečte z jedné strany dozlatova, otočte a opečte i z druhé strany. Zopakujte se zbytkem těsta. Hotové palačinky můžete držet v teple, např. v mírně zahřáté troubě.

3

Čerstvý špenát nebo mangold spařte horkou vodou, aby zavadly listy. Chvíli nechte stát, pak vymačkejte vodu a listy nasekejte. Pokud používáte mražený a povolený, důkladně jej vymačkejte.

4

Rozehřejte na pánvi olej a pomalu na něm orestujte cibuli, pak přidejte česnek. Vložte do pánve špenát a tvaroh a společně prohřejte. Vmíchejte nadrobený balkánský sýr.

5

Plňte směsí palačinky, zarolujte a podávejte, podle chuti ozdobte baby špenátem a sýrem navíc.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...