Palačinky naslano mají mnoho výhod: těsto je hotové během chvilky a do náplně se hodí snad úplně všechno. Ty se špenátem patří mezi klasiku. Pokud chcete jídlo obměnit, můžete palačinky zapéct v rajčatové omáčce. Je to také dobrý tip, jak oživit ty, které se náhodou nesnědly..
Suroviny
Postup
Připravte těsto na palačinky. Prošlehejte společně mléko, vodu a vejce a sůl a postupně zašlehávejte metlou mouku. Využít můžete také mixér. Nechte těsto 15 minut odstát.
Rozehřejte nepřilnavou pánev, nalijte do ní pár kapek oleje, rozetřete a nalijte trochu palačinkového těsta, aby se tence rozlilo do celé pánve. Opečte z jedné strany dozlatova, otočte a opečte i z druhé strany. Zopakujte se zbytkem těsta. Hotové palačinky můžete držet v teple, např. v mírně zahřáté troubě.
Čerstvý špenát nebo mangold spařte horkou vodou, aby zavadly listy. Chvíli nechte stát, pak vymačkejte vodu a listy nasekejte. Pokud používáte mražený a povolený, důkladně jej vymačkejte.
Rozehřejte na pánvi olej a pomalu na něm orestujte cibuli, pak přidejte česnek. Vložte do pánve špenát a tvaroh a společně prohřejte. Vmíchejte nadrobený balkánský sýr.
Plňte směsí palačinky, zarolujte a podávejte, podle chuti ozdobte baby špenátem a sýrem navíc.