Bílá a mléčná čokoláda v jednom dezertu
Suroviny
Postup
Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Šest formiček o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou, zahřívejte na středním plameni. Občas zamíchejte, nechte smetanu přijít k varu. Pak polovinu odlijte do čistého rendlíku.
Do každého rendlíku přidejte jinou čokoládu a míchejte, aby se rozpustily. Pak přidejte do každého rendlíku polovinu nabobtnalé želatiny a za stálého míchání vařte 1–2 minuty, aby se rozpustila. Směsi každou zvlášť sceďte.
Odložte směs s bílou čokoládou. Smetanu s mléčnou čokoládou rozdělte do formiček a dejte na cca 20 minut do mrazáku. Pak zalijte bílou směsí a dejte na 4 hodiny do chladničky, aby panna cotta ztuhla; pět minut před podáváním vyndejte a vyklopte.