0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Panna cotta ochucená dvojí čokoládou

Panna cotta ochucená dvojí čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Panna cotta ochucená dvojí čokoládou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2612 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 140 g
Tuky 211 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bílá a mléčná čokoláda v jednom dezertu

Suroviny

želatina 2 ČL
jemně mletá
smetana ke šlehání 500 ml
moučkový cukr 40 g
prosátý, či krupicový
vanilkový lusk 1 ks
rozpůlený, vyškrábaný (včetně dřeně)
rostlinný olej
na vytření formiček
bílá čokoláda 50 g
nasekaná
mléčná čokoláda 50 g
nasekaná

1 Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Šest formiček o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou, zahřívejte na středním plameni. Občas zamíchejte, nechte smetanu přijít k varu. Pak polovinu odlijte do čistého rendlíku.

2 Do každého rendlíku přidejte jinou čokoládu a míchejte, aby se rozpustily. Pak přidejte do každého rendlíku polovinu nabobtnalé želatiny a za stálého míchání vařte 1–2 minuty, aby se rozpustila. Směsi každou zvlášť sceďte.

3 Odložte směs s bílou čokoládou. Smetanu s mléčnou čokoládou rozdělte do formiček a dejte na cca 20 minut do mrazáku. Pak zalijte bílou směsí a dejte na 4 hodiny do chladničky, aby panna cotta ztuhla; pět minut před podáváním vyndejte a vyklopte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit