0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panna cotta s ovocnou čepičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2090 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 85 g
Tuky 172 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetanovému dezertu s roztomilým barevným majáčkem nikdo neodolá

Suroviny

Na želé
želatina 1 PL
jemně mletá
šťáva z kompotu 375 ml
meruňkového, nebo jiného ovocného
Na smetanovou část
želatina 2 ČL
jemně mleté
smetana ke šlehání 500 ml
moučkový cukr 40 g
prosátý, či krupicový
vanilkový lusk 1 ks
rozpůlený, vyškrábaný včetně dřeně
rostlinný olej
na vytření formičky

1 Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Šťávu z kompotu svařte v rendlíku a přidejte nabobtnalou želatinu. Za stálého míchání vařte minutu až dvě, aby se rozpustila. Směs pak rozdělte do šesti 125 ml formiček velmi lehce vymazaných olejem. Dejte do lednice a nechte ztuhnout (může to trvat i několik hodin).

2 Směs na panna cottu připravte podle základního receptu. Přeceďte, nechte zchladnout na pokojovou teplotu a vlijte do formiček se želé. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se bábovičky zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice, vyklopte a podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit