Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panna cotta s ovocnou čepičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2090 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 85 g
Tuky 172 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetanovému dezertu s roztomilým barevným majáčkem nikdo neodolá

Související recepty

Suroviny

Na želé
jemně mletá
šťáva z kompotu 375 ml
meruňkového, nebo jiného ovocného
Na smetanovou část
jemně mleté
prosátý, či krupicový
rozpůlený, vyškrábaný včetně dřeně
rostlinný olej
na vytření formičky

Postup

1

Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Šťávu z kompotu svařte v rendlíku a přidejte nabobtnalou želatinu. Za stálého míchání vařte minutu až dvě, aby se rozpustila. Směs pak rozdělte do šesti 125 ml formiček velmi lehce vymazaných olejem. Dejte do lednice a nechte ztuhnout (může to trvat i několik hodin).

2

Směs na panna cottu připravte podle základního receptu. Přeceďte, nechte zchladnout na pokojovou teplotu a vlijte do formiček se želé. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se bábovičky zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice, vyklopte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...