Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panna cotta s ovocnou čepičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2090 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 85 g
Tuky 172 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetanovému dezertu s roztomilým barevným majáčkem nikdo neodolá

Související recepty

Suroviny

Na želé
jemně mletá
šťáva z kompotu 375 ml
meruňkového, nebo jiného ovocného
Na smetanovou část
jemně mleté
prosátý, či krupicový
rozpůlený, vyškrábaný včetně dřeně
rostlinný olej
na vytření formičky

Postup

1

Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Šťávu z kompotu svařte v rendlíku a přidejte nabobtnalou želatinu. Za stálého míchání vařte minutu až dvě, aby se rozpustila. Směs pak rozdělte do šesti 125 ml formiček velmi lehce vymazaných olejem. Dejte do lednice a nechte ztuhnout (může to trvat i několik hodin).

2

Směs na panna cottu připravte podle základního receptu. Přeceďte, nechte zchladnout na pokojovou teplotu a vlijte do formiček se želé. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se bábovičky zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice, vyklopte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...