Smetanovému dezertu s roztomilým barevným majáčkem nikdo neodolá
Suroviny
Na želé
želatina
1
PL
jemně mletá
šťáva z kompotu
375
ml
meruňkového, nebo jiného ovocného
Na smetanovou část
želatina
2
ČL
jemně mleté
smetana ke šlehání
500
ml
moučkový cukr
40
g
prosátý, či krupicový
vanilkový lusk
1
ks
rozpůlený, vyškrábaný včetně dřeně
rostlinný olej
na vytření formičky
Postup
1
Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Šťávu z kompotu svařte v rendlíku a přidejte nabobtnalou želatinu. Za stálého míchání vařte minutu až dvě, aby se rozpustila. Směs pak rozdělte do šesti 125 ml formiček velmi lehce vymazaných olejem. Dejte do lednice a nechte ztuhnout (může to trvat i několik hodin).
2
Směs na panna cottu připravte podle základního receptu. Přeceďte, nechte zchladnout na pokojovou teplotu a vlijte do formiček se želé. Dejte na 4–6 hodin chladit, aby se bábovičky zpevnily. Pět minut před podáváním vyndejte z lednice, vyklopte a podávejte.