Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panzanella s nektarinkami
Panzanella s nektarinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Panzanella s nektarinkami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 707 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 87 g
Tuky 22 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte letní ovocnou variaci na známý italský salát ze staršího pečiva a rajčat. Věříme, že tahle klasika s novým nápadem se stane hitem prázdninových večeří!

Související recepty

Suroviny

chleba bílý 3 plátky
nejlépe ciabatta
olivový olej
podle potřeby
sůl
tymián 1 ČL
lístky
z 1/2 citronu
hořčice dijonská 1 ČL
nebo med či jiné sadidlo (javorový sirup, čekankový sirup...)
6–8 ks, zralé, přepůlené a zbavené pecky
nebo polníček či směs salátových lístků
kapary 1 PL
bazalka 1 hrst
kerblík 1 hrst
nebo koriandr či hladkolistá petrželka

Postup

1

Plátky chleba potřete olivovým olejem, osolte, posypte lístky tymiánu a pečte v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 15 minut dozlatova. Stejně tak je můžete opéct na pánvičce. Poté je natrhejte.

2

V misce prošlehejte citronovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, špetku soli, hořčici a cukr podle chuti. 

3

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev, nektarinky na řezné straně zakápněte olivovým olejem a ogrilujte.

4

Na talíř rozložte zelené lupení a kapary, přidejte bylinky, nektarinky (můžete je překrájet na klínky nebo jen na čtvrtky), doplňte ricottou, prosciuttem a natrhaným chlebem
a všechno zakapejte zálivkou.

NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete přidat i nasucho opražené ořechy (např. lískové) nebo semínka (slunečnicová, dýňová...) Prosciutto můžete pro obměnu nahradit vypraženou a rozdrobenou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...