Vyzkoušejte letní ovocnou variaci na známý italský salát ze staršího pečiva a rajčat. Věříme, že tahle klasika s novým nápadem se stane hitem prázdninových večeří!
Suroviny
Postup
Plátky chleba potřete olivovým olejem, osolte, posypte lístky tymiánu a pečte v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 15 minut dozlatova. Stejně tak je můžete opéct na pánvičce. Poté je natrhejte.
V misce prošlehejte citronovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, špetku soli, hořčici a cukr podle chuti.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev, nektarinky na řezné straně zakápněte olivovým olejem a ogrilujte.
Na talíř rozložte zelené lupení a kapary, přidejte bylinky, nektarinky (můžete je překrájet na klínky nebo jen na čtvrtky), doplňte ricottou, prosciuttem a natrhaným chlebem
a všechno zakapejte zálivkou.
NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete přidat i nasucho opražené ořechy (např. lískové) nebo semínka (slunečnicová, dýňová...) Prosciutto můžete pro obměnu nahradit vypraženou a rozdrobenou slaninou.