Panzanella s nektarinkami

Panzanella s nektarinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Panzanella s nektarinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 707 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 87 g
Tuky 22 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte letní ovocnou variaci na známý italský salát ze staršího pečiva a rajčat. Věříme, že tahle klasika s novým nápadem se stane hitem prázdninových večeří!

Suroviny

chleba bílý 3 plátky
nejlépe ciabatta
olivový olej
podle potřeby
sůl
tymián 1 ČL
lístky
citronová štáva
z 1/2 citronu
hořčice dijonská 1 ČL
krupicový cukr 2 ČL
nebo med či jiné sadidlo (javorový sirup, čekankový sirup...)
nektarinky 8 ks
6–8 ks, zralé, přepůlené a zbavené pecky
baby špenát 60 g
nebo polníček či směs salátových lístků
kapary 1 PL
bazalka 1 hrst
kerblík 1 hrst
nebo koriandr či hladkolistá petrželka
ricotta 2 PL
prosciutto 100 g

Postup

1

Plátky chleba potřete olivovým olejem, osolte, posypte lístky tymiánu a pečte v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 15 minut dozlatova. Stejně tak je můžete opéct na pánvičce. Poté je natrhejte.

2

V misce prošlehejte citronovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, špetku soli, hořčici a cukr podle chuti. 

3

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev, nektarinky na řezné straně zakápněte olivovým olejem a ogrilujte.

4

Na talíř rozložte zelené lupení a kapary, přidejte bylinky, nektarinky (můžete je překrájet na klínky nebo jen na čtvrtky), doplňte ricottou, prosciuttem a natrhaným chlebem
a všechno zakapejte zálivkou.

NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete přidat i nasucho opražené ořechy (např. lískové) nebo semínka (slunečnicová, dýňová...) Prosciutto můžete pro obměnu nahradit vypraženou a rozdrobenou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit