0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Panzanella s nektarinkami

Panzanella s nektarinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Panzanella s nektarinkami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 707 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 87 g
Tuky 22 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte letní ovocnou variaci na známý italský salát ze staršího pečiva a rajčat. Věříme, že tahle klasika s novým nápadem se stane hitem prázdninových večeří!

Suroviny

chleba bílý 3 plátky
nejlépe ciabatta
olivový olej
podle potřeby
sůl
tymián 1 ČL
lístky
citronová štáva
z 1/2 citronu
hořčice dijonská 1 ČL
krupicový cukr 2 ČL
nebo med či jiné sadidlo (javorový sirup, čekankový sirup...)
nektarinka 8 ks
6–8 ks, zralé, přepůlené a zbavené pecky
baby špenát 60 g
nebo polníček či směs salátových lístků
kapary 1 PL
bazalka 1 hrst
kerblík 1 hrst
nebo koriandr či hladkolistá petrželka
ricotta 2 PL
prosciutto 100 g

Postup

1

Plátky chleba potřete olivovým olejem, osolte, posypte lístky tymiánu a pečte v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 15 minut dozlatova. Stejně tak je můžete opéct na pánvičce. Poté je natrhejte.

2

V misce prošlehejte citronovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, špetku soli, hořčici a cukr podle chuti. 

3

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev, nektarinky na řezné straně zakápněte olivovým olejem a ogrilujte.

4

Na talíř rozložte zelené lupení a kapary, přidejte bylinky, nektarinky (můžete je překrájet na klínky nebo jen na čtvrtky), doplňte ricottou, prosciuttem a natrhaným chlebem
a všechno zakapejte zálivkou.

NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete přidat i nasucho opražené ořechy (např. lískové) nebo semínka (slunečnicová, dýňová...) Prosciutto můžete pro obměnu nahradit vypraženou a rozdrobenou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit