Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pappa al pomodoro

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 714 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 38 g
Tuky 55 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sytá polévka pochází z Toskánska, ale v různých verzích se vaří po celé Itálii. Měla by mít konzistenci hustší kaše a chléb by se neměl úplně rozpadnout. Záleží však na vaší chuti, takže ji případně mírně rozřeďte vodou a ještě krátce prohřejte.

Související recepty

Suroviny

rajče 300 g
masitá, zralá, podélně rozpůlená
česnek 3 stroužky
nasekaný nadrobno
bazalka hrst
navíc na ozdobení
olivový olej extra panenský 4 PL
navíc na ozdobení
pepř
čerstvě mletý
např. ciabatta
sůl

Postup

1

Čerstvá rajčata naklaďte řezem nahoru do zapékací nádoby, posypte třetinou česneku, osolte, opepřete a pokapejte lžící oleje. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.

2

V hrnci na 2 lžících oleje zpěňte zbylý česnek, přidejte konzervovaná rajčata, 200 ml vody a zvolna vařte asi 15 minut.

3

Chleba nakrájejte na kostky a spolu s bazalkou přidejte do hrnce, zamíchejte, osolte, opepřete a zvolna vařte dalších 5–10 minut.

4

Přidejte pečená rajčata i se šťávou ze dna pekáčku. Konzistenci polévky upravte podle chuti (viz rámeček vlevo). Navršte do misek, ozdobte lístky bazalky a pokapejte olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín