0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 714 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 38 g
Tuky 55 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sytá polévka pochází z Toskánska, ale v různých verzích se vaří po celé Itálii. Měla by mít konzistenci hustší kaše a chléb by se neměl úplně rozpadnout. Záleží však na vaší chuti, takže ji případně mírně rozřeďte vodou a ještě krátce prohřejte.

Suroviny

rajče 300 g
masitá, zralá, podélně rozpůlená
česnek 3 stroužky
nasekaný nadrobno
bazalka hrst
navíc na ozdobení
olivový olej extra panenský 4 PL
navíc na ozdobení
pepř
čerstvě mletý
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
konzervy
chleba bílý 400 g
např. ciabatta
sůl

1 Čerstvá rajčata naklaďte řezem nahoru do zapékací nádoby, posypte třetinou česneku, osolte, opepřete a pokapejte lžící oleje. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.

2 V hrnci na 2 lžících oleje zpěňte zbylý česnek, přidejte konzervovaná rajčata, 200 ml vody a zvolna vařte asi 15 minut.

3 Chleba nakrájejte na kostky a spolu s bazalkou přidejte do hrnce, zamíchejte, osolte, opepřete a zvolna vařte dalších 5–10 minut.

4 Přidejte pečená rajčata i se šťávou ze dna pekáčku. Konzistenci polévky upravte podle chuti (viz rámeček vlevo). Navršte do misek, ozdobte lístky bazalky a pokapejte olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč