Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 714 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 38 g
Tuky 55 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sytá polévka pochází z Toskánska, ale v různých verzích se vaří po celé Itálii. Měla by mít konzistenci hustší kaše a chléb by se neměl úplně rozpadnout. Záleží však na vaší chuti, takže ji případně mírně rozřeďte vodou a ještě krátce prohřejte.

Suroviny

rajčata 300 g
masitá, zralá, podélně rozpůlená
česnek 3 stroužky
nasekaný nadrobno
bazalka hrst
navíc na ozdobení
olivový olej extra panenský 4 PL
navíc na ozdobení
pepř
čerstvě mletý
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
konzervy
chleba bílý 400 g
např. ciabatta
sůl

1 Čerstvá rajčata naklaďte řezem nahoru do zapékací nádoby, posypte třetinou česneku, osolte, opepřete a pokapejte lžící oleje. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.

2 V hrnci na 2 lžících oleje zpěňte zbylý česnek, přidejte konzervovaná rajčata, 200 ml vody a zvolna vařte asi 15 minut.

3 Chleba nakrájejte na kostky a spolu s bazalkou přidejte do hrnce, zamíchejte, osolte, opepřete a zvolna vařte dalších 5–10 minut.

4 Přidejte pečená rajčata i se šťávou ze dna pekáčku. Konzistenci polévky upravte podle chuti (viz rámeček vlevo). Navršte do misek, ozdobte lístky bazalky a pokapejte olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit