Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pappardelle s hříbky
Pappardelle s hříbky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pappardelle s hříbky

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1451 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 265 g
Tuky 6 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříbky nemusí skončit jen ve smaženici nebo v bramboračce. S těstovinami chutnají skvěle.

Suroviny

česnek 3 stroužky
olej
malá
rajče 400 g
houby 300 g
petrželka 1 hrst
sůl
pepř
pappardelle 320 g
k podávání

Postup

1

Opékejte asi minutu 3 oloupané a rozmáčknuté stroužky česneku na 3 lžících oleje. Vyhoďte ho a na ochucený olej dejte 2 malé cukety na plátky, po 2 minutách přidejte 400 g rajčat na kostky. Osolte, opepřete a vařte 6 minut. Zvlášť na 2 lžících oleje opečte 1 nasekanou cibuli, po 5 minutách přidejte 300 g očištěných hříbků na plátky a po 3 minutách hrst petrželky. Smíchejte s omáčkou a pappardelle. Jezte s parmazánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...