Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pappardelle s telecím ragú
Pappardelle s telecím ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pappardelle s telecím ragú

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1722 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 277 g
Tuky 30 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická italská kombinace těstovin a skvělého ossobuca nezklame.

Suroviny

dávka, recept v popisku
pappardelle 400 g
olivový olej

Postup

1

Nechte rozmrazit jednu dávku ossobuca a maso rozmělněte do omáčky. Směs zahřívejte v hrnci 2 minuty, dejte stranou a uchovejte horké.

2

Uvařte 400 g pappardelle nebo jiných širokých těstovin podle návodu na obalu. Uvařené slijte, promíchejte s ragú a posypte hoblinami parmazánu. Na talíři pokapejte panenským olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC: Připravte si krémovější verzi omáčky. V hrnci rozehřejte lžíci másla a zaprašte 2 lžičkami hladké mouky. Míchejte minutu a zalijte 100 ml smetany ke šlehání a za stálého míchání přiveďte k varu. Teprve do této směsi dejte ohřát dávku ossobuca. Ochutnejte a případně dosolte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín