0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Papriková omáčka se šafránem

Papriková omáčka se šafránem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na 800 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 495 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 39 g
Tuky 32 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní doplněk ke krevetám či rybě

Suroviny

paprika červená 1 ks
opečená, oloupaná, na proužky
brambory 1 ks
na kousky
česnek 2 stroužek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
zbavená semen
5 ks
nitka pravého šafránu
sůl 1 ČL
olivový olej 2 PL
uvařené nebo grilované krevety, ryby, drůbeží karbanátky, pečená zelenina nebo zeleninové placičky k podávání k podávání

1 Všechny přísady kromě oleje vložte do malého rendlíku, přilijte 500 ml vody, přiveďte k varu a na mírném ohni zvolna vařte asi 20 minut, až brambora změkne.

2 Odstavte a odeberte asi 125 ml tekutiny, aby omáčka nebyla moc tekutá. Opatrně ji rozmixujte dohladka. Ochutnejte, popřípadě dosolte. Je-li třeba, nařeďte ji odloženou tekutinou (omáčka bude během chladnutí dále houstnout). Zbylou tekutinu můžete zužitkovat při vaření polévek, omáček či kari. Omáčku pak ještě promixujte a při tom do ní přilévejte olej. Podávejte např. s grilovanými krevetami. V chladničce omáčka vydrží 5 dnů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč