Pikantní doplněk ke krevetám či rybě
Suroviny
paprika červená
1
ks
opečená, oloupaná, na proužky
brambory
1
ks
na kousky
česnek
2
stroužek
nasekaný
chilli paprička
1
ks
zbavená semen
5
ks
nitka pravého šafránu
sůl
1
ČL
olivový olej
2
PL
uvařené nebo grilované krevety, ryby, drůbeží karbanátky, pečená zelenina nebo zeleninové placičky k podávání k podávání
Postup
1
Všechny přísady kromě oleje vložte do malého rendlíku, přilijte 500 ml vody, přiveďte k varu a na mírném ohni zvolna vařte asi 20 minut, až brambora změkne.
2
Odstavte a odeberte asi 125 ml tekutiny, aby omáčka nebyla moc tekutá. Opatrně ji rozmixujte dohladka. Ochutnejte, popřípadě dosolte. Je-li třeba, nařeďte ji odloženou tekutinou (omáčka bude během chladnutí dále houstnout). Zbylou tekutinu můžete zužitkovat při vaření polévek, omáček či kari. Omáčku pak ještě promixujte a při tom do ní přilévejte olej. Podávejte např. s grilovanými krevetami. V chladničce omáčka vydrží 5 dnů.