Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Papriková omáčka se šafránem

Papriková omáčka se šafránem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Na 800 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 495 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 39 g
Tuky 32 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní doplněk ke krevetám či rybě

Suroviny

opečená, oloupaná, na proužky
na kousky
česnek 2 stroužek
nasekaný
zbavená semen
5 ks
nitka pravého šafránu
sůl 1 ČL
olivový olej 2 PL
uvařené nebo grilované krevety, ryby, drůbeží karbanátky, pečená zelenina nebo zeleninové placičky k podávání k podávání

Postup

1

Všechny přísady kromě oleje vložte do malého rendlíku, přilijte 500 ml vody, přiveďte k varu a na mírném ohni zvolna vařte asi 20 minut, až brambora změkne.

2
Odstavte a odeberte asi 125 ml tekutiny, aby omáčka nebyla moc tekutá. Opatrně ji rozmixujte dohladka. Ochutnejte, popřípadě dosolte. Je-li třeba, nařeďte ji odloženou tekutinou (omáčka bude během chladnutí dále houstnout). Zbylou tekutinu můžete zužitkovat při vaření polévek, omáček či kari. Omáčku pak ještě promixujte a při tom do ní přilévejte olej. Podávejte např. s grilovanými krevetami. V chladničce omáčka vydrží 5 dnů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín