Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Papriková omáčka se šafránem

Pikantní doplněk ke krevetám či rybě

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 800 ml
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Omáčka Středomořská

Ingredience

    • 1 velká červená paprika, opečená a oloupaná, nakrájená na proužky
    • 1 brambora, nakrájená na kousky 
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semen
    • 5 nitek pravého šafránu
    • 1 lžička soli
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • uvařené nebo grilované krevety, ryby, drůbeží karbanátky, pečená zelenina nebo zeleninové placičky k podávání 

Příprava jídla

1 Všechny přísady kromě oleje vložte do malého rendlíku, přilijte 500 ml vody, přiveďte k varu a na mírném ohni zvolna vařte asi 20 minut, až brambora změkne.

2 Odstavte a odeberte asi 125 ml tekutiny, aby omáčka nebyla moc tekutá. Opatrně ji rozmixujte dohladka. Ochutnejte, popřípadě dosolte. Je-li třeba, nařeďte ji odloženou tekutinou (omáčka bude během chladnutí dále houstnout). Zbylou tekutinu můžete zužitkovat při vaření polévek, omáček či kari. Omáčku pak ještě promixujte a při tom do ní přilévejte olej. Podávejte např. s grilovanými krevetami. V chladničce omáčka vydrží 5 dnů.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Toust s pečenými paprikami a česnekem

Türlü aneb ratatouille po turecku

Široké nudle s cuketou, citronem a mandlemi

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Karbanátky s lilkem

Cuketový salát s krutony

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Přidat komentář