Párky v košíčku

Párky v košíčku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4380 kcal
Bílkoviny 154 g
Cukr 48 g
Tuky 404 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Působivá domácí variace na klasiku rychlého občerstvení

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
mléko 85 ml
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
kečup
k podávání
sůl špetka
párky 12 ks
koktejlové minipárečky

1Troubu rozehřejte na 200 °C. Olej rovnoměrně rozlijte na dno každého z dvanácti důlků pečicí formy na muffiny.

2Do mísy vlijte mléko, přidejte vejce a mouku se špetkou soli. Metlou nebo ručním elektrickým šlehačem vše vyšlehejte na hladké, vláčné těsto. 

3Formu na muffiny vložte na chvíli do trouby, aby se olej rozehřál. Opatrně ji vyjměte a rychle naplňte jednotlivé důlky těstem maximálně do dvou třetin výšky (těsto v troubě nabude na objemu). Do každého otvoru pak vložte jeden párek a pečte dvacet až pětadvacet minut, až těstové košíčky pěkně zezlátnou a párky se propečou. Podávejte s kečupem.

Pro vegetariány
Párečky můžete nahradit vegetariánským párkem zvaným ,vegeťák‘ nebo jakoukoli zmrazenou zeleninou. Skvělý je hrášek, cukrová kukuřice, pěkně vypadá i baby karotka.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit