Parmazánové housky s pestem jsou úplně bez lepku, a přesto fantasticky chutnají. Připravte si tohle slané pečivo ještě teď – dokud trvá sezona medvědího česneku. A když česnek z lesa dojde, zkuste místo něj třeba pesto z bazalky nebo jiného zeleného lupení.
Suroviny
Na 8 kousků
Suroviny
Na 8 kousků
Na kvásek
Na těsto
Na dokončení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 364.25 kcal
- Bílkoviny 7.75 g
- Sacharidy 53.25 g
- Tuky 11.63 g
Postup přípravy
- 18 receptů s medvědím česnekem: nejlepší tipy, jak bylinku zpracovat Bezlepkové pečení: Kterou mouku použít? Jsou lepší směsi nebo jednodruhové mouky?
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/4
Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.