Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1293 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 102 g
Tuky 88 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na oblíbený tapas pečené pikantní brambory nemusíte až do španělského baru. Udělejte si Španělsko doma v kuchyni.

Související recepty

Salsa criolla

Dělá se v různých variantách, cibule zbavená...

Suroviny

majonéza 0.5 hrnek
chilli omáčka 0.25 hrnek
česnek 1 stroužek
nasekaný
paprika uzená 0.25 PL
brambory 4 ks
velké, oloupané, na kostky
ocet 2 PL
arašídový olej
lze nahradit jiným, na smažení
sůl
sýr s modrou plísní 50 g
rozdrobený
petrželka 1.5 PL
jemně nakrájená

1 Nejdříve připravte omáčku: promíchejte majonézu, chilli omáčku, česnek a papriku. Osolte a zakryté dejte do chladu. Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby přesahovala tak na 2cm, a přidejte ocet. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte asi 5 minut, až do nich půjde zapíchnout vidlička. Slijte a přendejte na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se osušily.

2 V silnostěnné pánvi rozehřejte necelý centimetr silnou vrstvu oleje. Přidejte polovinu brambor a za občasného obracení opékejte dozlatova a dokřupava, trvá to asi 10 minut. Vyberte děrovanou sběračkou na nové papírové utěrky a řádně osolte. Zopakujte se zbylými bramborami. (Pokud se vám brambory zdají nehotové, dejte je dojít na 15 minut do trouby.) Hotové brambory rozložte na servírovací talíř, pokapejte omáčkou, posypte sýrem a lístky petrželky/celeru a poprašte další paprikou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit