Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1293 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 102 g
Tuky 88 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na oblíbený tapas pečené pikantní brambory nemusíte až do španělského baru. Udělejte si Španělsko doma v kuchyni.

Suroviny

majonéza 0.5 hrnek
chilli omáčka 0.25 hrnek
česnek 1 stroužek
nasekaný
paprika uzená 0.25 PL
brambory 4 ks
velké, oloupané, na kostky
ocet 2 PL
arašídový olej
lze nahradit jiným, na smažení
sůl
sýr s modrou plísní 50 g
rozdrobený
petrželka 1.5 PL
jemně nakrájená

1 Nejdříve připravte omáčku: promíchejte majonézu, chilli omáčku, česnek a papriku. Osolte a zakryté dejte do chladu. Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby přesahovala tak na 2cm, a přidejte ocet. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte asi 5 minut, až do nich půjde zapíchnout vidlička. Slijte a přendejte na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se osušily.

2 V silnostěnné pánvi rozehřejte necelý centimetr silnou vrstvu oleje. Přidejte polovinu brambor a za občasného obracení opékejte dozlatova a dokřupava, trvá to asi 10 minut. Vyberte děrovanou sběračkou na nové papírové utěrky a řádně osolte. Zopakujte se zbylými bramborami. (Pokud se vám brambory zdají nehotové, dejte je dojít na 15 minut do trouby.) Hotové brambory rozložte na servírovací talíř, pokapejte omáčkou, posypte sýrem a lístky petrželky/celeru a poprašte další paprikou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit