Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Patatas bravas

Španělská chuť

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Opékání 0:20
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 1/2 hrnku majonézy
    • 1/4 hrnku chilli omáčky
    • 1 malý stroužek česneku, nadrobno 
    • 1/4 lžičky uzené papriky + na posypání 
    • 4 velké pevné brambory, oloupané, nakrájené na kostky
    • 2 lžíce obyčejného octa
    • arašídový nebo jiný olej na smažení
    • sůl
    • 50 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného 
    • 1 a 1/2 lžíce jemně nakrájené petrželky a/nebo celerové lístky 

Příprava jídla

1 Nejdříve připravte omáčku: promíchejte majonézu, chilli omáčku, česnek a papriku. Osolte a zakryté dejte do chladu. Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby přesahovala tak na 2cm, a přidejte ocet. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte asi 5 minut, až do nich půjde zapíchnout vidlička. Slijte a přendejte na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se osušily.

V silnostěnné pánvi rozehřejte necelý centimetr silnou vrstvu oleje. Přidejte polovinu brambor a za občasného obracení opékejte dozlatova a dokřupava, trvá to asi 10 minut. Vyberte děrovanou sběračkou na nové papírové utěrky a řádně osolte. Zopakujte se zbylými bramborami. (Pokud se vám brambory zdají nehotové, dejte je dojít na 15 minut do trouby.) Hotové brambory rozložte na servírovací talíř, pokapejte omáčkou, posypte sýrem a lístky petrželky/celeru a poprašte další paprikou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelizovaný ananas s tequilou

Argentinský steak s omáčkou chimichurri

Křupavý salát s krémovou zálivkou

Salsa criolla

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Tex-mex vepřová žebírka s grilovanou kukuřicí

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou

Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou

10 receptů na grilování v latinském rytmu

Přidat komentář