Pavlova cake

Pavlova cake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

6 vaječných bílků

300 g cukr krupice

špetka soli

1l smetany ke šlehání 33%

 

Vaječné bílky dáme do robotu (nebo šleháme ručním šlehačem). Jakmile se vytvoří první bublinky, tak začneme přidávat po lžičkách cukr. Šleháme cca 10 min do ztuhnutí.

Vyšlehané bílky s cukrem vložíme do cukrářského sáčku a vytvoříme na pečícím papíru korpusy (2 nebo 3, záleží, jak chceme mít Pavlovu vysokou) o průměru cca 15 cm.

 

Hotové korpusy dáme sušit do trouby při nízké teplotě - 100 stupňů Celsia.

Pečeme zhruba 75min., korpus by měl být suchý a měl jít lehce oddělit od pečícího papíru.

 

Mezitím si ušleháme šlehačku (nesladíme, korpus je sám o sobě dost sladký). A po vychladnutí korpusů začneme se skládáním dortu. Dáme sněhovou pusinku, vrstvu šlehačky, další plát pusinky, opět šlehačku a nahoře dort ozdobíme čerstvým ovocem

Dobrou chuť! 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit