Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pavlova cake

Pavlova cake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

6 vaječných bílků

300 g cukr krupice

špetka soli

1l smetany ke šlehání 33%

 

Vaječné bílky dáme do robotu (nebo šleháme ručním šlehačem). Jakmile se vytvoří první bublinky, tak začneme přidávat po lžičkách cukr. Šleháme cca 10 min do ztuhnutí.

Vyšlehané bílky s cukrem vložíme do cukrářského sáčku a vytvoříme na pečícím papíru korpusy (2 nebo 3, záleží, jak chceme mít Pavlovu vysokou) o průměru cca 15 cm.

 

Hotové korpusy dáme sušit do trouby při nízké teplotě - 100 stupňů Celsia.

Pečeme zhruba 75min., korpus by měl být suchý a měl jít lehce oddělit od pečícího papíru.

 

Mezitím si ušleháme šlehačku (nesladíme, korpus je sám o sobě dost sladký). A po vychladnutí korpusů začneme se skládáním dortu. Dáme sněhovou pusinku, vrstvu šlehačky, další plát pusinky, opět šlehačku a nahoře dort ozdobíme čerstvým ovocem

Dobrou chuť! 

Autor: hodurova

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit