Vaječné bílky dáme do robotu (nebo šleháme ručním šlehačem). Jakmile se vytvoří první bublinky, tak začneme přidávat po lžičkách cukr. Šleháme cca 10 min do ztuhnutí.
Vyšlehané bílky s cukrem vložíme do cukrářského sáčku a vytvoříme na pečícím papíru korpusy (2 nebo 3, záleží, jak chceme mít Pavlovu vysokou) o průměru cca 15 cm.
Hotové korpusy dáme sušit do trouby při nízké teplotě - 100 stupňů Celsia.
Pečeme zhruba 75min., korpus by měl být suchý a měl jít lehce oddělit od pečícího papíru.
Mezitím si ušleháme šlehačku (nesladíme, korpus je sám o sobě dost sladký). A po vychladnutí korpusů začneme se skládáním dortu. Dáme sněhovou pusinku, vrstvu šlehačky, další plát pusinky, opět šlehačku a nahoře dort ozdobíme čerstvým ovocem
Dobrou chuť!