Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Pavlova cake

Popis receptu: 

Obláčková Pavlova

Autor: Barbora Hodúrová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    6 vaječných bílků

    300 g cukr krupice

    špetka soli

    1l smetany ke šlehání 33%

     

Příprava jídla

Vaječné bílky dáme do robotu (nebo šleháme ručním šlehačem). Jakmile se vytvoří první bublinky, tak začneme přidávat po lžičkách cukr. Šleháme cca 10 min do ztuhnutí.

Vyšlehané bílky s cukrem vložíme do cukrářského sáčku a vytvoříme na pečícím papíru korpusy (2 nebo 3, záleží, jak chceme mít Pavlovu vysokou) o průměru cca 15 cm.

 

Hotové korpusy dáme sušit do trouby při nízké teplotě - 100 stupňů Celsia.

Pečeme zhruba 75min., korpus by měl být suchý a měl jít lehce oddělit od pečícího papíru.

 

Mezitím si ušleháme šlehačku (nesladíme, korpus je sám o sobě dost sladký). A po vychladnutí korpusů začneme se skládáním dortu. Dáme sněhovou pusinku, vrstvu šlehačky, další plát pusinky, opět šlehačku a nahoře dort ozdobíme čerstvým ovocem

Dobrou chuť! 

Přidat komentář