Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pavlova s fialkami
Pavlova s fialkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pavlova s fialkami

4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3600 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 402 g
Tuky 181 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je geniálně jednoduchý, úspěch s ním máte přitom zaručený. Ať už dort Pavlova ozdobíte sezonními malinami, jahodami nebo borůvkami, vždycky bude chutnat. Upéct ho teď v létě je skoro povinnost!

Suroviny

jablečný ocet 1 PL
nebo jiný ovocný ocet
škrob 1 ČL
kukuřičný
mandle plátky 2 PL
Na ozdobení
maliny 200 g
čerstvé jedlé květy 1 hrst
např. fialek

Postup

1

Předehřejte troubu na 150°C. Bílky nalijte do suché čisté mísy a vyšlehejte na měkký sníh. Pak postupně zašlehejte cukr a nakonec i ocet a škrob. Když sníh vytváří pevné špičky a je lesklý, vmíchejte mandlové lupínky. Na plech vyložený pečicím papírem rozetřete sněhovou hmotu do tvaru kruhu o průměru asi 20 cm. Okraje nechte o něco vyšší, než je střed dortu.

2

Snižte teplotu trouby na 120 °C a pomalu pečte zhruba 90 minut. Potom troubu vypněte, pootevřete dvířka a korpus nechte v troubě zcela vychladnout. Ušlehejte smetanu, ozdobte jí střed dortu a doplňte malinami a kvítky fialek.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...