Je geniálně jednoduchý, úspěch s ním máte přitom zaručený. Ať už dort Pavlova ozdobíte sezonními malinami, jahodami nebo borůvkami, vždycky bude chutnat. Upéct ho teď v létě je skoro povinnost!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 150°C. Bílky nalijte do suché čisté mísy a vyšlehejte na měkký sníh. Pak postupně zašlehejte cukr a nakonec i ocet a škrob. Když sníh vytváří pevné špičky a je lesklý, vmíchejte mandlové lupínky. Na plech vyložený pečicím papírem rozetřete sněhovou hmotu do tvaru kruhu o průměru asi 20 cm. Okraje nechte o něco vyšší, než je střed dortu.
Snižte teplotu trouby na 120 °C a pomalu pečte zhruba 90 minut. Potom troubu vypněte, pootevřete dvířka a korpus nechte v troubě zcela vychladnout. Ušlehejte smetanu, ozdobte jí střed dortu a doplňte malinami a kvítky fialek.