Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená brambora s čedarem a brokolicí
Pečená brambora s čedarem a brokolicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená brambora s čedarem a brokolicí

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 50 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1863 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 105 g
Tuky 130 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi brambory na jakýkoli způsob, pak tento si rozhodně zamilujete. Jednoduchý recept na plněnou bramboru se slaninou a čedarem, který budete mít do hodiny na stole. Místo másla můžete použít výpek ze slaniny a brokolici zkuste příště nahradit žampiony.

Suroviny

velké, moučné
čerstvá nebo mražená
čedar 100 g
nastrouhaný najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
pažitka
nakrájená nadrobno, na ozdobení, lze nahradit zelenou natí jarní cibulky
červená, nakrájená na kolečka

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dobře kartáčkem umyjte pod studenou tekoucí vodou a na několika místech je propíchejte vidličkou. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a upečte doměkka (trvá to asi 40 minut dle velikosti brambor). Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky a vypražte ji dokřupava, můžete ji opéct na pánvi nebo ji přidejte v pekáčku nebo na plechu do trouby k bramborám.

2

Brokolici rozdělte na růžičky a spařte tak, aby zůstala na skus, nakrájejte ji na plátky.

3

Upečené brambory podélně nařízněte a prsty je jemně zmáčkněte tak, aby se otevřely. Dovnitř každé dejte 1/2 lžíce másla a vidličkou vnitřek opatrně rozšťouchejte. Potom přidejte trochu nastrouhaného čedaru a vmíchejte ho do brambor. Osolte, opepřete a brambory naplňte brokolicí. Posypte zbylým čedarem a dejte do trouby prohřát. Podávejte zdobené lžící zakysané smetany, pažitkou nebo jarní cibulkou, slaninou a chilli papričkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/10

Apetit magazín