Pokud máte rádi brambory na jakýkoli způsob, pak tento si rozhodně zamilujete. Jednoduchý recept na plněnou bramboru se slaninou a čedarem, který budete mít do hodiny na stole. Místo másla můžete použít výpek ze slaniny a brokolici zkuste příště nahradit žampiony.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dobře kartáčkem umyjte pod studenou tekoucí vodou a na několika místech je propíchejte vidličkou. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a upečte doměkka (trvá to asi 40 minut dle velikosti brambor). Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky a vypražte ji dokřupava, můžete ji opéct na pánvi nebo ji přidejte v pekáčku nebo na plechu do trouby k bramborám.
Brokolici rozdělte na růžičky a spařte tak, aby zůstala na skus, nakrájejte ji na plátky.
Upečené brambory podélně nařízněte a prsty je jemně zmáčkněte tak, aby se otevřely. Dovnitř každé dejte 1/2 lžíce másla a vidličkou vnitřek opatrně rozšťouchejte. Potom přidejte trochu nastrouhaného čedaru a vmíchejte ho do brambor. Osolte, opepřete a brambory naplňte brokolicí. Posypte zbylým čedarem a dejte do trouby prohřát. Podávejte zdobené lžící zakysané smetany, pažitkou nebo jarní cibulkou, slaninou a chilli papričkou.