Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená dýně se srirachou, medem a nakládanou cibulí
Pečená dýně se srirachou, medem a nakládanou cibulí
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pečená dýně se srirachou, medem a nakládanou cibulí

4.1/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 754 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 78 g
Tuky 42 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když nesníte dýni hned zatepla, vychladlou ji rozmačkejte na pomazánku.

Suroviny

máslová, cca 1kg
med 2 PL
tekutý
sezamový olej 1 PL
sriracha 1 PL
+ k podávání
sezamová semínka 2 ČL
na tenká kolečka
vinný ocet červený 4 PL
limetová šťáva 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C. Dýni podélně rozpulte a vydlabejte semínka. Poloviny dýně obraťte řezem nahoru a ostrým nožem nařezejte v hustých, asi 0,5–1cm rozestupech. Při nařezávání zajistěte dýni po stranách dvěma vařečkami, aby neklouzala a neprořízli jste slupku až do konce. Obě naříznuté poloviny dejte řezem vzhůru na plech vyložený pečicím papírem.

2

Smíchejte med, olej, srirachu a sezamová semínka, osolte a opepřete. 1 lžíci směsi odložte, zbytkem potřete obě poloviny dýně. Pečte 50–60 minut, doměkka a dozlatova. V polovině doby pečení znovu oddělte jednotlivé zářezy nožem, aby se dužina dobře propekla.

3

Zatímco se dýně peče, smíchejte cibuli, ocet a cukr, občas promíchejte, aby cibule byla rovnoměrně naložená.

4

Zbylou lžíci směsi smíchejte s limetovou šťávou, tahini a trochou teplé vody tak, aby vznikla tekutější omáčka. Podle chuti osolte. Hotovou dýni dejte na talíř, pokapejte omáčkou a trochou srirachy, navrch poklaďte naloženou cibulí a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Komentáře

23.11.2020 12:33

Jak mi vždycky všechny recepty z dýně chutnaly, tomuto receptu jsem na chuť bohužel nepřišla .

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč