Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená hovězí žebra s květákovým pyré a červenou řepou
Pečená hovězí žebra s květákovým pyré a červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená hovězí žebra s květákovým pyré a červenou řepou

5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7063 kcal
Bílkoviny 430 g
Sacharidy 322 g
Tuky 511 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso nejspíš potěší hlavně pány, neotřelé přílohy zase dámy... 

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
masitá žebra nasekaná na 10-15cm kousky
Na marinádu
švestková povidla 300 ml
česnek 4 stroužek
oloupaný
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
slunečnicový olej 100 ml
+ navíc na řepu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na květák
rozebraný na růžičky
větší, varný typ B či C, oloupané, nakrájené
Na řepu
střední, uvařená doměkka, vychladlá
balzamikový ocet 2 PL

Postup

1

Všechny suroviny na marinádu dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.

2

Žebra do ní naložte a nechte v chladničce marinovat alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc. Potom je dejte do pekáče i s marinádou, přiklopte, vložte do trouby a pečte při 120°C cca 6 hodin, až bude maso zcela měkké. Podle potřeby podlévejte vodou.

3

Pak žebra odklopte, zvyšte teplotu v troubě na 180°C a pečte ještě cca 20 minut, až kůrčička zkaramelizuje – podle potřeby přelévejte vypečenou šťávou.

4

Mezitím připravte květák. Růžičky květáku a brambory dejte do rendlíku, zalijte mlékem, osolte a vařte 20 minut doměkka. Rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém, zašlehejte smetanu a máslo a dochuťte solí a pepřem. Propasírujte přes jemné síto. Uchovejte horké.

5

Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky. Těsně před podáváním je v pánvi na 1 lžíci oleje zprudka opečte, osolte a zakápněte balzamikovým octem. Podávejte se žebry a květákovým pyré.

NĚCO NAVÍC
Nemáte-li čas na pomalé pečení, lze žebra předvařit v osolené vodě téměř doměkka. Marinujte až poté a pečte na 180°C cca 1 hodinu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč