Pečená kachna s třešněmi a pečenými bramborami

Pečená kachna s třešněmi a pečenými bramborami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2097 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 361 g
Tuky 37 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Většinu práce na tomhle luxusním pokrmu odvede trouba, a vy se tak můžete věnovat dalším přípravám hostiny.

Suroviny

kachna 1 ks
menší, asi 2 kg
brambory 1 kg
podlouhlé salátové, s pěknou slupkou
česnek 8 stroužek
tymián 10 snítka
třešně 300 g
odpeckované
80 ml
madeira lze nahradit portským vínem
vývar kuřecí 30 ml
sušená pomerančová kůra 1 svitek
vytvořte pomocí škrabky na brambory
bobkový list 1 ks
čerstvý
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 220°C. Kachnu omyjte a pečlivě osušte papírovými utěrkami. Řádně osolte zevnitř i zvenku, položte na mřížku do pekáče a pečte asi 30 minut, až začne zlátnout.

2 Brambory nakrájejte podélně na čtvrtky a na plechu promíchejte s neoloupanými stroužky česneku, polovinou tymiánu a tukem, který se mezitím vypekl z kachny. Osolte, opepřete a promíchejte, aby se brambory obalily. Ztlumte troubu na 185°C, zasuňte brambory nad plech s kachnou a společně pečte, až bude kachna téměř upečená (asi 35 minut).

3 Vyjměte kachnu, sundejte ji z mřížky a dejte na prkénko odpočinout. Z pekáče vyjměte mřížku a slijte vypečený tuk do kastrůlku.

4 Do uvolněného pekáče dejte třešně, madeiru nebo portské, vývar, pomerančovou kůru, bobkový list a zbylý tymián. Osolte, opepřete, promíchejte, vraťte na to mřížku, na ni položte kachnu a vraťte do trouby na dalších asi 20 minut, až bude kachna upečená doměkka a dozlatova. Kachnu vyjměte, zabalte do alobalu a nechte 15–20 minut odpočinout. Pečte třešňovou směs dalších 10–12 minut, až zredukuje, a pak přelijte do omáčníku.

5 Kachnu podávejte s pečenými bramborami a třešňovou omáčkou.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...

Obchod Apetit