Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená kachna s třešněmi a pečenými bramborami
Pečená kachna s třešněmi a pečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená kachna s třešněmi a pečenými bramborami

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2026 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 350 g
Tuky 35 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Většinu práce na tomhle luxusním pokrmu odvede trouba, a vy se tak můžete věnovat dalším přípravám hostiny.

Suroviny

menší, asi 2 kg
podlouhlé, salátové, s pěknou slupkou (varný typ A)
česnek 8 stroužků
tymián 10 snítek
odpeckované
nebo madeira
vývar kuřecí 30 ml
vytvořte ho pomocí škrabky na brambory
čerstvý
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Kachnu omyjte a pečlivě osušte papírovými utěrkami. Řádně osolte zevnitř i zvenku, položte na mřížku do pekáče a pečte asi 30 minut, až začne zlátnout

2

Brambory nakrájejte podélně na čtvrtky a na plechu promíchejte s neoloupanými stroužky česneku, polovinou tymiánu a tukem, který se mezitím vypekl z kachny. Osolte, opepřete a promíchejte, aby se brambory obalily. Ztlumte troubu na 185°C, zasuňte brambory nad plech s kachnou a společně pečte, až bude kachna téměř upečená (asi 35 minut).

3

Vyjměte kachnu, sundejte ji z mřížky a dejte na prkénko odpočinout. Z pekáče vyjměte mřížku a slijte vypečený tuk do kastrůlku.

4

Do uvolněného pekáče dejte třešně, madeiru nebo portské, vývar, pomerančovou kůru, bobkový list a zbylý tymián. Osolte, opepřete, promíchejte, vraťte na to mřížku, na ni položte kachnu a vraťte do trouby na dalších asi 20 minut, až bude kachna upečená doměkka a dozlatova. Kachnu vyjměte, zabalte do alobalu a nechte 15–20 minut odpočinout. Pečte třešňovou směs dalších 10–12 minut, až zredukuje, a pak přelijte do omáčníku.

5

Kachnu podávejte s pečenými bramborami a třešňovou omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín