Dávají si je turisté na Staroměstském náměstí i štamgasti ve stylové hospodě. Ostatně stačí se podívat na fotku, a začnou se i vám sbíhat sliny a dostanete neodolatelnou chuť na pivo a pečená kolena…
Suroviny
Postup
Kolena ostrým nožem nařízněte a obkružte u kosti. Maso pak prstem trochu uvolněte, ale kost ponechte.
Maso řádně osolte zvenku i ve vzniklém otvoru, lehce opepřete a potřete drceným česnekem.
Do připraveného pekáčku naskládejte nahrubo nakrájenou cibuli a neoloupané stroužky česneku. Na toto cibulové lůžko položte nasolená a ochucená kolena.
Podlijte pivem či vodou, zakryjte a nechte přes noc marinovat ve spíži.
Troubu předehřejte na 160 °C.
Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vodou a maso přelévejte vypečenou šťávou.
Podávejte s křenem, hořčicí a chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu(22 receptů )
- Maso a pivo? Nesmrtelná kombinace v ověřených receptech(8 receptů )
- Slavnostní vepřové hody: 12 receptů pro milovníky masa(15 receptů )