0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená kolena

Pečená kolena

4.4 / 5. Počet hodnocení: 60
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 996 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 63 g
Tuky 52 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dávají si je turisté na Staroměstském náměstí i štamgasti ve stylové hospodě. Ostatně stačí se podívat na fotku, a začnou se i vám sbíhat sliny a dostanete neodolatelnou chuť na pivo a pečená kolena…

 

Suroviny

vepřové koleno 2 ks
středně velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 ks
celá palice, oloupané a nadrcené stroužky
česnek 6 stroužků
neoloupané
cibule 3 ks
nakrájená nahrubo
pivo světlé 300 ml
lze nahradit vodou
křen
hořčice
chleba
čerstvý k podávání

Postup

1

Kolena ostrým nožem nařízněte a obkružte u kosti. Maso pak prstem trochu uvolněte, ale kost ponechte.

2

Maso řádně osolte zvenku i ve vzniklém otvoru, lehce opepřete a potřete drceným česnekem.

3

Do připraveného pekáčku naskládejte nahrubo nakrájenou cibuli a neoloupané stroužky česneku. Na toto cibulové lůžko položte nasolená a ochucená kolena.

4

Podlijte pivem či vodou, zakryjte a nechte přes noc marinovat ve spíži.

5

Troubu předehřejte na 160 °C.

6

Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vodou a maso přelévejte vypečenou šťávou.

7

Podávejte s křenem, hořčicí a chlebem.

Související články

Seriál o mase: vepřové koleno
  • Tipy a triky

Seriál o mase: vepřové koleno

Je lákadlem jídelního lístku stylových pivnic, ale na dokonale upečené vepřové koleno podle návodu šéfkuchaře Václava Friče se budou hosté sjíždět z celého okolí i k vám domů! ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit