Pečená kolena

Pečená kolena

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 996 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 63 g
Tuky 52 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dávají si je turisté na Staroměstském náměstí i štamgasti ve stylové hospodě. Ostatně stačí se podívat na fotku, a začnou se i vám sbíhat sliny a dostanete neodolatelnou chuť na pivo…

Suroviny

vepřové koleno 2 ks
středně velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 ks
celá palice, oloupané a nadrcené stroužky
česnek 6 stroužků
neoloupané
cibule 3 ks
nakrájená nahrubo
pivo světlé 300 ml
lze nahradit vodou
křen
hořčice
chleba
čerstvý k podávání

1 Kolena ostrým nožem nařízněte a obkružte u kosti. Maso pak prstem trochu uvolněte, ale kost ponechte. Řádně osolte zvenku i ve vzniklém otvoru, lehce opepřete a potřete drceným česnekem.

2 Do pekáčku naskládejte cibuli a neoloupané stroužky česneku a na to položte kolena. Podlijte pivem či vodou, zakryjte a nechte přes noc marinovat ve spíži.

3 Troubu předehřejte na 160 °C. Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s křenem, hořčicí a chlebem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit