Pečená kolena

Pečená kolena

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 996 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 63 g
Tuky 52 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dávají si je turisté na Staroměstském náměstí i štamgasti ve stylové hospodě. Ostatně stačí se podívat na fotku, a začnou se i vám sbíhat sliny a dostanete neodolatelnou chuť na pivo…

Suroviny

vepřové koleno 2 ks
středně velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 ks
celá palice, oloupané a nadrcené stroužky
česnek 6 stroužků
neoloupané
cibule 3 ks
nakrájená nahrubo
pivo světlé 300 ml
lze nahradit vodou
křen
hořčice
chleba
čerstvý k podávání

1 Kolena ostrým nožem nařízněte a obkružte u kosti. Maso pak prstem trochu uvolněte, ale kost ponechte. Řádně osolte zvenku i ve vzniklém otvoru, lehce opepřete a potřete drceným česnekem.

2 Do pekáčku naskládejte cibuli a neoloupané stroužky česneku a na to položte kolena. Podlijte pivem či vodou, zakryjte a nechte přes noc marinovat ve spíži.

3 Troubu předehřejte na 160 °C. Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s křenem, hořčicí a chlebem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit