Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 65
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 996 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 63 g
Tuky 52 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dávají si je turisté na Staroměstském náměstí i štamgasti ve stylové hospodě. Ostatně stačí se podívat na fotku, a začnou se i vám sbíhat sliny a dostanete neodolatelnou chuť na pivo a pečená kolena…

 

Suroviny

středně velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
celá palice, oloupané a nadrcené stroužky
česnek 6 stroužků
neoloupané
nakrájená nahrubo
lze nahradit vodou
hořčice
čerstvý k podávání

Postup

1

Kolena ostrým nožem nařízněte a obkružte u kosti. Maso pak prstem trochu uvolněte, ale kost ponechte.

2

Maso řádně osolte zvenku i ve vzniklém otvoru, lehce opepřete a potřete drceným česnekem.

3

Do připraveného pekáčku naskládejte nahrubo nakrájenou cibuli a neoloupané stroužky česneku. Na toto cibulové lůžko položte nasolená a ochucená kolena.

4

Podlijte pivem či vodou, zakryjte a nechte přes noc marinovat ve spíži.

5

Troubu předehřejte na 160 °C.

6

Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vodou a maso přelévejte vypečenou šťávou.

7

Podávejte s křenem, hořčicí a chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...