Potvrzujeme, že uvedené množství osob o tuhle nádherně vonící lahůdku svede vášnivý boj – vyzkoušeli jsme v redakci!
Postup
Troubu předehřejte na 120 stupňů. Rajčata v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a bylinkami. Plech potřete olejem a rozložte na něj rajčata, řeznou plochou dolů. Pečte či spíše sušte asi osm hodin; menší kousky rajčat už budou hotové, zkaramelizované, zvrásněné a plné koncentrované šťávy. Větší kousky pečte ještě o chvíli déle.
Podávejte s kousky fety, zakápnuté olivovým olejem a posypané opraženými piniovými jadérky.
Sušení: Prastarý způsob uchovávání ovoce a zeleniny na zimu se opět vrací! Tento postup se vyplatí zvlášť při velké úrodě rajčat; sušte na více plechách najednou a (s energetickou úsporou) v kamnech na chalupě…
Komentáře