Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou

Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 966 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 88 g
Tuky 42 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potvrzujeme, že uvedené množství osob o tuhle nádherně vonící lahůdku svede vášnivý boj – vyzkoušeli jsme v redakci!

Suroviny

rajčata 20 ks
soudkovité, přepůlené
olivový olej
na zakapání rajčat a potření plechu
kmín
mletý, lze nahradit drceným
dobromysl
majoránka (drhnutá)
bazalka
sýr feta 200 g
hrst
pinová jáderka
1.  Troubu předehřejte na 120 stupňů. Rajčata v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a bylinkami. Plech potřete olejem a rozložte na něj rajčata, řeznou plochou dolů. Pečte či spíše sušte asi osm hodin; menší kousky rajčat už budou hotové, zkaramelizované, zvrásněné a plné koncentrované šťávy. Větší kousky pečte ještě o chvíli déle.

2.  Podávejte s kousky fety, zakápnuté olivovým olejem a posypané opraženými piniovými jadérky.

Sušení  Prastarý způsob uchovávání ovoce a zeleniny na zimu se opět vrací! Tento postup se vyplatí zvlášť při velké úrodě rajčat; sušte na více plechách najednou a (s energetickou úsporou) v kamnech na chalupě…

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/07, str.42

Anonym

Sušená rajčata jsou veliká lahůdka, která není na trhu zase tak dlouhou dobu. Dají se použít všude v italské kuchyni a vždycky s nimi zazáříte. Trošku mě na tom vadí doba přípravy :-)

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit