Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou

Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1088 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 91 g
Tuky 52 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potvrzujeme, že uvedené množství osob o tuhle nádherně vonící lahůdku svede vášnivý boj – vyzkoušeli jsme v redakci!

Související recepty

Suroviny

rajče 20 ks
soudkovitá, přepůlená
olivový olej
na zakapání rajčat a potření plechu
oregano
majoránka (drhnutá)
bazalka
piniové oříšky 1 hrst

Postup

1

Troubu předehřejte na 120 stupňů. Rajčata v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a bylinkami. Plech potřete olejem a rozložte na něj rajčata, řeznou plochou dolů. Pečte či spíše sušte asi osm hodin; menší kousky rajčat už budou hotové, zkaramelizované, zvrásněné a plné koncentrované šťávy. Větší kousky pečte ještě o chvíli déle.

2

Podávejte s kousky fety, zakápnuté olivovým olejem a posypané opraženými piniovými jadérky.

Sušení: Prastarý způsob uchovávání ovoce a zeleniny na zimu se opět vrací! Tento postup se vyplatí zvlášť při velké úrodě rajčat; sušte na více plechách najednou a (s energetickou úsporou) v kamnech na chalupě…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

30.01.2008 09:27
Recept se nachází v č.3/07, str.42
01.02.2008 16:43
Sušená rajčata jsou veliká lahůdka, která není na trhu zase tak dlouhou dobu. Dají se použít všude v italské kuchyni a vždycky s nimi zazáříte. Trošku mě na tom vadí doba přípravy :-)

Apetit magazín