Vychutnejte si pečenou zeleninu jako zdravou a barevnou přílohu. Můžete použít jakoukoli zeleninu, kterou máte rádi – tento recept je skvělý na vyklizení lednice. Hotovou zeleninovou přílohu můžete promíchat i z vařenými obilninami – rýže, jáhly nebo kroupy jsou k tomu ideální.
Suroviny
brokolice
1
ks
na růžičky
batáty
2
ks
oloupané a nakrájené na kostičky
paprika červená
2
ks
na kousky
cuketa
2
ks
mladá, na kostičky
cibule červená
1
ks
na klínky
rajčata cherry
200
g
česnek
3
stroužky
rozmačkané
olivový olej
3
PL
sůl
pepř
drcený
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Do mísy vložte brokolici, batáty, červené papriky, cuketu, cibuli, česnek a rajčata.
3
Přidejte olivový olej spolu s dostatečným množstvím soli a pepře. Dobře promíchejte a potom vyložte na velký pečící plech nebo dva menší plechy tak, aby vše bylo v rovnoměrné vrstvě.
4
Dejte do trouby a pečte 35–40 minut, v polovině promíchejte, dokud vše nebude propečené a lehce zkaramelizované.
Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.