Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená zelenina
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 lidi

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 748 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 92 g
Tuky 28 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si pečenou zeleninu jako zdravou a barevnou přílohu. Můžete použít jakoukoli zeleninu, kterou máte rádi – tento recept je skvělý na vyklizení lednice. Hotovou zeleninovou přílohu můžete promíchat i z vařenými obilninami – rýže, jáhly nebo kroupy jsou k tomu ideální.

Související recepty

Suroviny

na růžičky
oloupané a nakrájené na kostičky
na kousky
mladá, na kostičky
na klínky
rajčata cherry 200 g
česnek 3 stroužky
rozmačkané
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
drcený

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Do mísy vložte brokolici, batáty, červené papriky, cuketu, cibuli, česnek a rajčata.

3

Přidejte olivový olej spolu s dostatečným množstvím soli a pepře. Dobře promíchejte a potom vyložte na velký pečící plech nebo dva menší plechy tak, aby vše bylo v rovnoměrné vrstvě.

4

Dejte do trouby a pečte 35–40 minut, v polovině promíchejte, dokud vše nebude propečené a lehce zkaramelizované.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín