Pečená zelenina s kuřetem a quinoou je fantastické jídlo z jednoho pekáče. Není třeba žádných složitých úprav, stačí jen vše nakrájet a o většinu práce se postará trouba. Pokud uberete koření, můžete kuře se zeleninou a quinoou podávat i malým dětem. Uvidíte, že se po něm jen zapráší.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Vyložte pekáček papírem na pečení.
Připravte zeleninu: batát, řepu a mrkev očistěte a nakrájejte na větší kousky, papriku nakrájejte na proužky, cibuli na klínky.
Zeleninu vsypte do pekáčku. Přelijte olejem ze sušených rajčat a posypte solí, pepřem, koriandrem a římským kmínem. Promíchejte a pečte 20–30 minut.
Harissu promíchejte s olejem a směsí potřete kuřecí prsa. Opečte na pánvi a dejte dojít do trouby k zelenině.
Quinou uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to cca 10 minut.
Jogurt promíchejte se smetanovým sýrem a dobře osolte.
Sušená rajčata pokrájejte nadrobno a přidejte k hotové zelenině. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky. Vše podávejte s quinoou a jogurtem se smetanovým sýrem.
NĚCO NAVÍC
Pečenou zeleninu můžete připravit ze zeleniny, kterou máte zrovna po ruce, skvělé budou dýně i brambory.