Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená zelenina s kuřetem a quinoou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2882 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 229 g
Tuky 160 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečená zelenina s kuřetem a quinoou je fantastické jídlo z jednoho pekáče. Není třeba žádných složitých úprav, stačí jen vše nakrájet a o většinu práce se postará trouba. Pokud uberete koření, můžete kuře se zeleninou a quinoou podávat i malým dětem. Uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Související recepty

Suroviny

velký
větší
mrkev 2 ks
olej ze sušených rajčat 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín ½ ČL
mletý
harissa ¼ ČL
rostlinný olej 1 PL
nebo olej ze sušených rajčat
quinoa 150 g
koriandr čerstvý 1 hrst
hustý
sušená rajčata 5 ks
nakládaná v oleji

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Vyložte pekáček papírem na pečení.

2

Připravte zeleninu: batát, řepu a mrkev očistěte a nakrájejte na větší kousky, papriku nakrájejte na proužky, cibuli na klínky.

3

Zeleninu vsypte do pekáčku. Přelijte olejem ze sušených rajčat a posypte solí, pepřem, koriandrem a římským kmínem. Promíchejte a pečte 20–30 minut.

4

Harissu promíchejte s olejem a směsí potřete kuřecí prsa. Opečte na pánvi a dejte dojít do trouby k zelenině.

5

Quinou uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to cca 10 minut.

6

Jogurt promíchejte se smetanovým sýrem a dobře osolte.

7

Sušená rajčata pokrájejte nadrobno a přidejte k hotové zelenině. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky. Vše podávejte s quinoou a jogurtem se smetanovým sýrem.

NĚCO NAVÍC
Pečenou zeleninu můžete připravit ze zeleniny, kterou máte zrovna po ruce, skvělé budou dýně i brambory.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/1

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...