Pečené batáty plněné červenou čočkou jsou dokonalým zimním pokrmem pro celou rodinu. Sladké batáty se snoubí s bohatou, kořeněnou náplní, ve které hraje hlavní roli červená čočka, římský kmín a uzená paprika. Každé sousto zahřeje a dodá tělu dávku rostlinných bílkovin a vlákniny. Kopeček bílého jogurtu na závěr celé jídlo zjemní.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 487 kcal
- Bílkoviny 20.75 g
- Sacharidy 48.5 g
- Tuky 18.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/1
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,9/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2024/1
Vykročte s lednovým Apetitem, který vychází už 14. 12., do nového roku plní inspirace a optimismu. První číslo roku 2024 vám s tím díky chutným receptům a zajímavým článkům jistě pomůže. Těšit se můžete na výživné recepty s luštěninami, rychlé večeře na zahřátí nebo inspiraci na zimní nedělní oběd. Spolu s celou redakcí můžete stylově a s noblesou oslavit Silvestr. Alkohol tentokrát nerozlijeme do sklenic, ale využijeme při vaření a pečení. Pokud vám chybí za okny mrazivá zimní pohádka, přeneste se do ní prostřednictvím nádherných zmrzlinových dezertů. Helena Fléglová se tentokrát ve své Cukrářské akademii bude věnovat korpusům. V lednovém Apetitu najdete také přehledný rejstřík všech receptů roku 2023. Apetit, napsáno s chutí.