Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi

Servírujte přímo v pekáčku – tuhle nádheru musí všichni vidět!

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Zelenina

Ingredience

    NA PEČENÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY

    • 1,5 kg brambor, oloupaných a nakrájených na velmi tenké plátky (nejlépe to jde na mandolíně)
    • 1 lžíce másla, nejlépe přepuštěného
    • 2 lžíce oleje podle chuti (použít můžete, olivový, avokádový, lanýžový...) 
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA GLAZOVANÉ ZELÍČKO PAK ČOI

    • 100 g másla
    • 2 lžíce třtinového cukru 
    • 125 ml bílého vína
    • 3–4 zelíčka pak čoi
    • sůl

Příprava jídla

Pečené bramborové plátky

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ PEČENÍ 1 HODINA ■ PRO 8–10 OSOB ■ VELMI SNADNÉ 

1 Troubu předehřejte na 200°C. Brambory vyskládejte nastojato do spirály do formy o průměru 18cm, zalijte rozpuštěným máslem a olejem, osolte, opepřete a dejte péct. Pečte zhruba 1 hodinu, aby byly uvnitř hotové a pěkně dozlatova upečené. Podávejte posypané hrubou solí.

Glazované zelíčko pak čoi

PŘÍPRAVA 5 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4–6 OSOB ■ VELMI SNADNÉ 

1 Máslo, cukr a víno dejte do pánve, přiveďte k varu a vařte zhruba 4 minuty. Zelíčko rozčtvrťte a přidejte do pánve, nejlépe jednou z řezných stran dolů. Zhruba 2 minuty jej opékejte a v omáčce pěkně otáčejte. Posolte a podávejte k pečenému bůčku a bramborám.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z pastináku a pečeného česneku

Welcome drink z ginu a lesního ovoce

Jednohubky s čočkovým kaviárem

Dvakrát pečený bůček s jablečnou omáčkou

Kynutý věnec s čokoládovou náplní

Čokoládové dortíky s želé a vanilkovým krémem

Přidat komentář