0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi

Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2721 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 322 g
Tuky 124 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Servírujte přímo v pekáčku – tuhle nádheru musí všichni vidět!

Suroviny

NA PEČENÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY
brambory 1.5 kg
oloupané a nakrájené na velmi tenké plátky (nejlépe to jde na mandolíně)
máslo 1 PL
nejlépe přepuštěné
olej 2 PL
podle chuti – použít můžete, olivový, avokádový, lanýžový...
sůl
pepř
čerstvě mletý
NA GLAZOVANÉ ZELÍČKO PAK ČOI
máslo 100 g
třtinový cukr 2 PL
víno bílé 125 ml
pak čoi 4 ks
sůl

Postup

1

Pečené bramborové plátky

Troubu předehřejte na 200°C. Brambory vyskládejte nastojato do spirály do formy o průměru 18cm, zalijte rozpuštěným máslem a olejem, osolte, opepřete a dejte péct. Pečte zhruba 1 hodinu, aby byly uvnitř hotové a pěkně dozlatova upečené. Podávejte posypané hrubou solí.

2

Glazované zelíčko pak čoi

Máslo, cukr a víno dejte do pánve, přiveďte k varu a vařte zhruba 4 minuty. Zelíčko rozčtvrťte a přidejte do pánve, nejlépe jednou z řezných stran dolů. Zhruba 2 minuty jej opékejte a v omáčce pěkně otáčejte. Posolte a podávejte k pečenému bůčku a bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit