Servírujte přímo v pekáčku – tuhle nádheru musí všichni vidět!
Suroviny
NA PEČENÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY
brambory
1,5
kg
oloupané a nakrájené na velmi tenké plátky (nejlépe to jde na mandolíně)
máslo
1
PL
nejlépe přepuštěné
olej
2
PL
podle chuti – použít můžete, olivový, avokádový, lanýžový...
sůl
pepř
čerstvě mletý
NA GLAZOVANÉ ZELÍČKO PAK ČOI
máslo
100
g
třtinový cukr
2
PL
víno bílé
125
ml
pak čoi
4
ks
sůl
Postup
1
Pečené bramborové plátky
Troubu předehřejte na 200°C. Brambory vyskládejte nastojato do spirály do formy o průměru 18cm, zalijte rozpuštěným máslem a olejem, osolte, opepřete a dejte péct. Pečte zhruba 1 hodinu, aby byly uvnitř hotové a pěkně dozlatova upečené. Podávejte posypané hrubou solí.
2
Glazované zelíčko pak čoi
Máslo, cukr a víno dejte do pánve, přiveďte k varu a vařte zhruba 4 minuty. Zelíčko rozčtvrťte a přidejte do pánve, nejlépe jednou z řezných stran dolů. Zhruba 2 minuty jej opékejte a v omáčce pěkně otáčejte. Posolte a podávejte k pečenému bůčku a bramborám.