Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi

Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2704 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 320 g
Tuky 124 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Servírujte přímo v pekáčku – tuhle nádheru musí všichni vidět!

Suroviny

NA PEČENÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY
brambory 1.5 kg
oloupané a nakrájené na velmi tenké plátky (nejlépe to jde na mandolíně)
máslo 1 PL
nejlépe přepuštěného
olej 2 PL
podle chuti (použít můžete, olivový, avokádový, lanýžový...)
sůl
pepř
čerstvě mletý
NA GLAZOVANÉ ZELÍČKO PAK ČOI
máslo 100 g
třtinový cukr 2 PL
víno bílé 125 ml
pak čoi (čínské zelí) 3 ks
sůl

Pečené bramborové plátky

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ PEČENÍ 1 HODINA ■ PRO 8–10 OSOB ■ VELMI SNADNÉ 

1 Troubu předehřejte na 200°C. Brambory vyskládejte nastojato do spirály do formy o průměru 18cm, zalijte rozpuštěným máslem a olejem, osolte, opepřete a dejte péct. Pečte zhruba 1 hodinu, aby byly uvnitř hotové a pěkně dozlatova upečené. Podávejte posypané hrubou solí.

Glazované zelíčko pak čoi

PŘÍPRAVA 5 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4–6 OSOB ■ VELMI SNADNÉ 

1 Máslo, cukr a víno dejte do pánve, přiveďte k varu a vařte zhruba 4 minuty. Zelíčko rozčtvrťte a přidejte do pánve, nejlépe jednou z řezných stran dolů. Zhruba 2 minuty jej opékejte a v omáčce pěkně otáčejte. Posolte a podávejte k pečenému bůčku a bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit