Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi
Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2721 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 322 g
Tuky 124 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Servírujte přímo v pekáčku – tuhle nádheru musí všichni vidět!

Suroviny

NA PEČENÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY
brambory 1,5 kg
oloupané a nakrájené na velmi tenké plátky (nejlépe to jde na mandolíně)
nejlépe přepuštěné
olej 2 PL
podle chuti – použít můžete, olivový, avokádový, lanýžový...
sůl
pepř
čerstvě mletý
NA GLAZOVANÉ ZELÍČKO PAK ČOI
máslo 100 g
třtinový cukr 2 PL
pak čoi 4 ks
sůl

Postup

1

Pečené bramborové plátky

Troubu předehřejte na 200°C. Brambory vyskládejte nastojato do spirály do formy o průměru 18cm, zalijte rozpuštěným máslem a olejem, osolte, opepřete a dejte péct. Pečte zhruba 1 hodinu, aby byly uvnitř hotové a pěkně dozlatova upečené. Podávejte posypané hrubou solí.

2

Glazované zelíčko pak čoi

Máslo, cukr a víno dejte do pánve, přiveďte k varu a vařte zhruba 4 minuty. Zelíčko rozčtvrťte a přidejte do pánve, nejlépe jednou z řezných stran dolů. Zhruba 2 minuty jej opékejte a v omáčce pěkně otáčejte. Posolte a podávejte k pečenému bůčku a bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín