Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené brambory à la pizza

Někdy stačí obměnit pár ingrediencí nebo postup a staré známé recepty hned zazáří novotou! Zkuste velkou bramboru obložit jako pizzu, budete příjemně překvapeni... 

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H45M
Pečení 1:45
Z plechu

Ingredience

    • 4 velké moučné brambory
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1/2 červené cibule, nakrájené nadrobno
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 60g plátkového italského salámu (např. pepperoni nebo milano), natrhaného
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 2 hrsti bazalkových lístků, natrhaných
    • 100g strouhané mozzarelly 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C. Brambory okartáčujte a dobře osušte. Párkrát každou propíchejte vidličkou a pak pečte rovnou na mřížce 1–1,5 hodiny, až budou uvnitř hodně měkké nebo viz Něco navíc.

2 Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli asi 4 minuty, až změkne. Vmíchejte česnek a salám a míchejte další 1–2 minuty. Pak přidejte krájená rajčata, přiveďte k varu a vařte 5 minut. Osolte, opepřete a vmíchejte polovinu bazalky.

3 Brambory roztrhněte a trochu rozmáčkněte nebo rozpulte nožem. Dejte je do pekáčku a navršte na ně rajčatovou náplň. Štědře posypte sýrem a zapečte pod grilem dozlatova. Posypte zbytkem bazalky.

NĚCO NAVÍC
Celý proces pečení můžete zrychlit – propíchané brambory zabalte do pečicího papíru a 8–10 minut zahřívejte v mikrovlnce na nejvyšší příkon. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

Kuře z Normandie

Polévka s uzeným kolenem

Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou

30 pořádně pálivých jídel

Přidat komentář