Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené brambory se sýrem taleggio a tymiánem

Pečené brambory a voňavý sýr tvoří geniální a nesmrtelné spojení, tak dokonalé, že už k němu vlastně nic víc nepotřebujete.

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Brambory Italská

Ingredience

    • 1,5 kg brambor varného typu A
    • pár snítek tymiánu + k podávání
    • 3 stroužky česneku, neoloupané, rozmáčknuté
    • 3 lžíce olivového oleje
    • sůl
    • 200 g sýra taleggio, nastrouhaného
    • med podle chuti na pokapání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do brambor udělejte zářezy, jako byste je krájeli na plátky, ale nedořízněte (můžete si pomoct, když si bramboru dáte např. mezi dvě vařečky, které vás vždy spolehlivě zastaví, abyste hlízu zcela neprořízli).

2 Brambory dejte do mísy, přidejte tymián, česnek, olivový olej, sůl a promíchejte. Přesypte do pekáčku, rozložte zářezy vzhůru a pečte 30–35 minut nebo dokud brambory nebudou měkké a dobře propečené.

3 Potom brambory posypte sýrem a vraťte ještě alespoň na 5 minut do trouby, aby se sýr roztekl a zezlátl. Posypte lístky tymiánu, zakápněte medem a podávejte.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tiramisu

Salát s fíky a sýrem Grana Padano

Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Salát s marinovaným melounem a mozzarellou

Gnocchi s fazolemi fava, šunkou, ricottou a šalvějí

Přidat komentář