0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené česnekové brambory

Pečené česnekové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené česnekové brambory

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1399 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 119 g
Tuky 100 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené brambory skvěle doplní voňavé šťavnaté kuře!

Suroviny

brambory nové 600 g
česnek 6 stroužků
rostlinný olej 100 ml
nebo sádlo

1 Umyté brambory dvacet minut povařte v osolené vodě, poté slijte. Česnek oloupejte, podélně rozkrojte a přidejte k bramborám. Obsah hrnce na třech nebo čtyřech místech trochu rozmáčkněte šťouchadlem, ne však až ke dnu.

2 Do pekáčku, ve kterém se budou péci brambory, nalijte olej. Nádobu přidejte do trouby ke kuřeti v okamžiku, kdy k dopečení masa zbývá asi třicet pět minut. Po pěti minutách pekáček vyjměte a opatrně do něj přesypte obsah hrnce (pozor na prskající tuk!). Zlehka promíchejte a vraťte do trouby. Zapékejte dozlatova; trvá to tak půl hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

chybi mi uz jen recept na caj... z Apetitu se stava casopis pro kuchare-zacatecniky

Anonym

Zdá si mi naopak výborné, že v Apetitu si najdou recept jak zkušení, tak absolutní začátečníci. Když jsou všechny recepty složité, může to mladé adepty odradit. Přimlouvám se za více tolerance.

Anonym

Milá paní, divila byste se, kolik lidí neumí správně ani čaj :-)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit