0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené česnekové brambory

Pečené česnekové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené česnekové brambory

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1399 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 119 g
Tuky 100 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené brambory skvěle doplní voňavé šťavnaté kuře!

Suroviny

brambory nové 600 g
česnek 6 stroužků
rostlinný olej 100 ml
nebo sádlo

1 Umyté brambory dvacet minut povařte v osolené vodě, poté slijte. Česnek oloupejte, podélně rozkrojte a přidejte k bramborám. Obsah hrnce na třech nebo čtyřech místech trochu rozmáčkněte šťouchadlem, ne však až ke dnu.

2 Do pekáčku, ve kterém se budou péci brambory, nalijte olej. Nádobu přidejte do trouby ke kuřeti v okamžiku, kdy k dopečení masa zbývá asi třicet pět minut. Po pěti minutách pekáček vyjměte a opatrně do něj přesypte obsah hrnce (pozor na prskající tuk!). Zlehka promíchejte a vraťte do trouby. Zapékejte dozlatova; trvá to tak půl hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

chybi mi uz jen recept na caj... z Apetitu se stava casopis pro kuchare-zacatecniky

Anonym

Zdá si mi naopak výborné, že v Apetitu si najdou recept jak zkušení, tak absolutní začátečníci. Když jsou všechny recepty složité, může to mladé adepty odradit. Přimlouvám se za více tolerance.

Anonym

Milá paní, divila byste se, kolik lidí neumí správně ani čaj :-)

Anonym

Recept se nachází v č.4/07, str.58

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč