Pečené česnekové brambory

Pečené česnekové brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1441 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 119 g
Tuky 100 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pečené brambory skvěle doplní voňavé šťavnaté kuře!

Suroviny

brambory 600 g
nové
česnek 6 stroužků
rostlinný olej 100 ml
nebo sádlo
1.  Umyté brambory dvacet minut povařte v osolené vodě, poté slijte. Česnek oloupejte, podélně rozkrojte a přidejte k bramborám. Obsah hrnce na třech nebo čtyřech místech trochu rozmáčkněte šťouchadlem, ne však až ke dnu.

2.  Do pekáčku, ve kterém se budou péci brambory, nalijte olej. Nádobu přidejte do trouby ke kuřeti v okamžiku, kdy k dopečení masa zbývá asi třicet pět minut. Po pěti minutách pekáček vyjměte a opatrně do něj přesypte obsah hrnce (pozor na prskající tuk!). Zlehka promíchejte a vraťte do trouby. Zapékejte dozlatova; trvá to tak půl hodiny.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit