Pečené kačacie prsia s pomarančovou omáčkou

Pečené kačacie prsia s pomarančovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()

Suroviny

kachní prsa 2 ks
pomeranč 2 ks
velké
chilli paprička 1 ks
kardamon mletý
zázvor (čerstvý)
sůl
škrob
balzamikový ocet
šafrán
nemusí být

Kačacie prsia poumývajte a osušte. Do kože urobte zárezy v tvare mriežky. Nebojte sa zarezať až po mäsitú časť. Z oboch strán ju poriadne nasoľte a chvíľku nechajte odpočinúť – asi 5 minút pri izbovej teplote.

Zatiaľ si pripravte omáčku. Vyžmýkajte dva pomaranče, ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejejte pomarančový džús. Pridajte pomarančovú kôru, trošku balsamica, mletého zázvoru, kardamonu a čili. Keďže má každý inak orientované chuťové poháriky, pomer nechám na vás. Môžete si urobiť aj čisto pomarančovú omáčku s čili alebo so zázvorom.

Na rozpálenú panvicu položte prsia najprv kožou dole. Restujte asi 3-4 minúty a potom otočte a znovu par minút nechajte na panvici. Rúru si predhrejte na 200 stupňov Celzia.

Opečené prsia statočne potrite pomarančovou zmesou, položte kožou dole na pekáč a polejte výpekom z panvice. Dajte piecť do rúry na 15 minút. Potom prsia vyberte, otočte kožou hore a dajte znovu na cca 15 minút do rúry. Koža bude krásne chrumkavá.

Pomarančovú zmes dajte variť, až kým jemne nezhustne. Ak sa vám nechce toľko čakať, alebo sa vám zdá omáčka málo hustá, prilejte trochu kukuričného škrobu zmiešaného s vodou. Ja pridávam pre lepšiu farbu aj trochu šafránu.

Keď už je mäso upečené, nakrájajte ho na tenké plátky a polejte pomarančovou omáčkou. Ako príloha môže byť čerstvá chrumkavá bageta.

Autor: kapko

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit