0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kačacie prsia s pomarančovou omáčkou

Pečené kačacie prsia s pomarančovou omáčkou

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 18

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 638 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 34 g
Tuky 34 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kachní prsa 2 ks
pomeranč 2 ks
velké
chilli paprička 1 ks
kardamon mletý
zázvor (čerstvý)
sůl
škrob
balzamikový ocet
šafrán
nemusí být

Kačacie prsia poumývajte a osušte. Do kože urobte zárezy v tvare mriežky. Nebojte sa zarezať až po mäsitú časť. Z oboch strán ju poriadne nasoľte a chvíľku nechajte odpočinúť – asi 5 minút pri izbovej teplote.

Zatiaľ si pripravte omáčku. Vyžmýkajte dva pomaranče, ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejejte pomarančový džús. Pridajte pomarančovú kôru, trošku balsamica, mletého zázvoru, kardamonu a čili. Keďže má každý inak orientované chuťové poháriky, pomer nechám na vás. Môžete si urobiť aj čisto pomarančovú omáčku s čili alebo so zázvorom.

Na rozpálenú panvicu položte prsia najprv kožou dole. Restujte asi 3-4 minúty a potom otočte a znovu par minút nechajte na panvici. Rúru si predhrejte na 200 stupňov Celzia.

Opečené prsia statočne potrite pomarančovou zmesou, položte kožou dole na pekáč a polejte výpekom z panvice. Dajte piecť do rúry na 15 minút. Potom prsia vyberte, otočte kožou hore a dajte znovu na cca 15 minút do rúry. Koža bude krásne chrumkavá.

Pomarančovú zmes dajte variť, až kým jemne nezhustne. Ak sa vám nechce toľko čakať, alebo sa vám zdá omáčka málo hustá, prilejte trochu kukuričného škrobu zmiešaného s vodou. Ja pridávam pre lepšiu farbu aj trochu šafránu.

Keď už je mäso upečené, nakrájajte ho na tenké plátky a polejte pomarančovou omáčkou. Ako príloha môže byť čerstvá chrumkavá bageta.

Autor: kapko

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit