Pečené kačacie prsia s pomarančovou omáčkou

Pečené kačacie prsia s pomarančovou omáčkou

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 18

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 638 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 34 g
Tuky 34 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kachní prsa 2 ks
pomeranč 2 ks
velké
chilli paprička 1 ks
kardamon mletý
zázvor (čerstvý)
sůl
škrob
balzamikový ocet
šafrán
nemusí být

Kačacie prsia poumývajte a osušte. Do kože urobte zárezy v tvare mriežky. Nebojte sa zarezať až po mäsitú časť. Z oboch strán ju poriadne nasoľte a chvíľku nechajte odpočinúť – asi 5 minút pri izbovej teplote.

Zatiaľ si pripravte omáčku. Vyžmýkajte dva pomaranče, ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejejte pomarančový džús. Pridajte pomarančovú kôru, trošku balsamica, mletého zázvoru, kardamonu a čili. Keďže má každý inak orientované chuťové poháriky, pomer nechám na vás. Môžete si urobiť aj čisto pomarančovú omáčku s čili alebo so zázvorom.

Na rozpálenú panvicu položte prsia najprv kožou dole. Restujte asi 3-4 minúty a potom otočte a znovu par minút nechajte na panvici. Rúru si predhrejte na 200 stupňov Celzia.

Opečené prsia statočne potrite pomarančovou zmesou, položte kožou dole na pekáč a polejte výpekom z panvice. Dajte piecť do rúry na 15 minút. Potom prsia vyberte, otočte kožou hore a dajte znovu na cca 15 minút do rúry. Koža bude krásne chrumkavá.

Pomarančovú zmes dajte variť, až kým jemne nezhustne. Ak sa vám nechce toľko čakať, alebo sa vám zdá omáčka málo hustá, prilejte trochu kukuričného škrobu zmiešaného s vodou. Ja pridávam pre lepšiu farbu aj trochu šafránu.

Keď už je mäso upečené, nakrájajte ho na tenké plátky a polejte pomarančovou omáčkou. Ako príloha môže byť čerstvá chrumkavá bageta.

Autor: kapko

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit