Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)
29. 5. 2025
Pečené kuře po řecku
Image Professionals
Pečené kuře po řecku
Image Professionals


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Kuře po řecku, to jsou olivy, rajčata, citrony a léto u moře. K tomuto kuřeti stačí už jen udělat jednoduchý salát. Skvělý recept na pečené kuře k nedělnímu obědu.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Na máslo

Na ochucenou strouhanku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/5

Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena Fléglová. Elegantní dorty (a dortíky) vám vyrazí dech, přitom je ale zvládnete upéct doma. Slavnostní malinovo-citronový dort se hodí pro velkolepé chvíle, pistáciové dortíky fraisier ozdobí jakoukoliv oslavu a dort Zelené jablko oslní svěžími chutěmi. Narozeninová oslava u dortů rozhodně nekončí, ale prolíná se celým květnovým číslem. Představíme vám naše spolupracovníky, kteří každý měsíc pomáhají tvořit náš časopis. Každý z nich se s námi podělil o recept, jenž mají navždy spojený právě s Apetitem. A mimořádně vás necháme nahlédnout do zákulisí a přiblížíme, jak vzniká časopis o jídle. V květnovém čísle se věnujeme i jiným tématům. Těšit se můžete na chřestové recepty, večeře z první jarní zeleniny nebo jednoduché nedělní moučníky, které zvládnete upéct během chvilky. Přineseme vám i recept na koláč z pistácií a meruněk od vítěze pořadu Peče celá země Vojty Vrtišky. Pro všechny maminky, které mají v květnu svůj speciální den, jsme připravili nedělní oběd. Vypravili jsme se i do světa – své gastronomické zážitky z New Yorku nám popsala spisovatelka a scenáristka Martina Formanová. S dobrodruhem a šéfkuchařem Radkem Příhonským se vydáme do Jihoafrické republiky, Indonésie a Izraele, z každé země získáte recept na jedno jídlo. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Nejlepší výčepní roku Martin Tušek: Proč ženy milují šnyt a cizinci se zamilují do mlíka?

Dobře natočené pivo umí udělat den! Jak ale mít jistotu, že jste v dobrých rukách zkušeného výčepního? U Martina Tuška je to jasné, má na to dokonce potvrzení: je nejlepší výčepní plzeňského ležáku pro rok 2025. Navíc velký sympaťák s ještě většími plány. Jaké pivo milují ženy a čím vždy okouzlí cizince? A co by mi řekl, kdybych si pivo smíchala se Spritem? Ano, byla jsem odvážná a zeptala se...