Hledáte netradiční recept na pečené kuře? Vyzkoušejte tento s červenou rajčatovou omáčkou a polentou. Slanina vytvoří na drůbeži krásně křupavou kůrčičku a navíc jí dodá další chuťový prvek. Pokud vám náhodou trochu masa zbyde, vložte ho do sendviče nebo zeleninového salátu. Kosti použijte na vývar.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Cibuli orestujte v pánvi na troše oleje ze sušených rajčat dosklovita. Přesypte do velkého hlubokého pekáče. Přidejte rajčata z konzervy, sušená rajčata včetně oleje, tymián a rozmarýn.
Kuřata osolte, svažte jim nohy a posaďte je do omáčky v pekáči. Poklaďte plátky slaniny, podlijte vínem, chcete-li, a dejte péct na 1 hodinu 30 minut. Před koncem pečení přidejte olivy a kapary, aby se prohřály.
Připravte polentu. Vývar přiveďte k varu, ztlumte oheň a za stálého míchání vsypte polentu. Vmíchejte máslo a případně dořeďte dalším vývarem. Naservírujte do misek a podávejte jako přílohu ke kuřeti a omáčce.