Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kuře s červenou omáčkou a polentou
Pečené kuře s červenou omáčkou a polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře s červenou omáčkou a polentou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do dvou hodin Velmi snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3850 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 310 g
Tuky 219 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte netradiční recept na pečené kuře? Vyzkoušejte tento s červenou rajčatovou omáčkou a polentou. Slanina vytvoří na drůbeži krásně křupavou kůrčičku a navíc jí dodá další chuťový prvek. Pokud vám náhodou trochu masa zbyde, vložte ho do sendviče nebo zeleninového salátu. Kosti použijte na vývar.

Suroviny

nakrájená nahrubo
sušená rajčata 1 sklenka
v oleji, 180 g
každá 400 g
tymián
pár snítek
rozmarýn
pár snítek
sůl
plátky
suché, na podlití (nemusí být)
kapary
podle chuti
podle chuti
Na polentu
vývar zeleninový 1 l
+ na zředění
polenta 250 g
instantní

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Cibuli orestujte v pánvi na troše oleje ze sušených rajčat dosklovita. Přesypte do velkého hlubokého pekáče. Přidejte rajčata z konzervy, sušená rajčata včetně oleje, tymián a rozmarýn.

2

Kuřata osolte, svažte jim nohy a posaďte je do omáčky v pekáči. Poklaďte plátky slaniny, podlijte vínem, chcete-li, a dejte péct na 1 hodinu 30 minut. Před koncem pečení přidejte olivy a kapary, aby se prohřály.

3

Připravte polentu. Vývar přiveďte k varu, ztlumte oheň a za stálého míchání vsypte polentu. Vmíchejte máslo a případně dořeďte dalším vývarem. Naservírujte do misek a podávejte jako přílohu ke kuřeti a omáčce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...