Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 120 min
4,5 (6x)
4. 9. 2024
Pečené kuře s červenou omáčkou a polentou
Apetit
Pečené kuře s červenou omáčkou a polentou
Apetit


Velmi snadné
< 120 min
4,5 (6x)

Hledáte netradiční recept na pečené kuře? Vyzkoušejte tento s červenou rajčatovou omáčkou a polentou. Slanina vytvoří na drůbeži krásně křupavou kůrčičku a navíc jí dodá další chuťový prvek. Pokud vám náhodou trochu masa zbyde, vložte ho do sendviče nebo zeleninového salátu. Kosti použijte na vývar.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4-6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4-6 osob

Na polentu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3850 kcal
  • Bílkoviny 135 g
  • Sacharidy 310 g
  • Tuky 219 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Lahodná chuť, expresní příprava: Naučte se vařit polentu 28x pečené kuře: Máme pro vás ověřené recepty pro každý den. Upečte ho s fazolemi a chorizem nebo na citronu

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/9

Jak si nejlépe vychutnat babí léto? Nejlepším průvodcem vám bude zářijový Apetit, který vychází už 17. 8. 2023. Připomeneme si prostá lidová jídla, společně budeme méně plýtvat potravinami a zpracujeme vše, co nakoupíme nebo sklidíme na zahradě. Děti naučíme jíst ryby a začneme jim připravovat kreativní a pestré svačiny, které nikdy nedonesou zpět domů. Své hvězdné chvíle se dočká nejen kukuřice, která zazáří naslano i nasladko, ale také ostružiny. Nahlédnete s námi do zákulisí soutěže MasterChef a zjistíte, který obal na chléb v našem testu obstál nejlépe a který naopak propadl. Poradíme s výběrem sušičky na potraviny a seznámíme vás s horkovzdušnou fritézou. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměří na kakao a seriál Škola focení Aleny Hrbkové se tentokrát bude zabývat úhlem záběru. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Venezuelské placky arepas

Arepas: Křupavé placky z Venezuely připravíte ze tří ingrediencí

Jemné, vláčné uvnitř, s křupavou kůrkou a hotové doslova za pár minut. Arepas nejsou jen obyčejné placky – jednoduché těsto z kukuřičné mouky a vody proměníte ve snídani, večeři i originální pohoštění pro hosty. Tyhle malé kapsy můžete naplnit čímkoli, co máte rádi: trhaným masem, sýrem, avokádem nebo třeba hummusem. Připravte se: na arepas vzniká závislost rychleji, než stihnete dojíst první kousek.