Hledáte netradiční recept na pečené kuře? Vyzkoušejte tento s červenou rajčatovou omáčkou a polentou. Slanina vytvoří na drůbeži krásně křupavou kůrčičku a navíc jí dodá další chuťový prvek. Pokud vám náhodou trochu masa zbyde, vložte ho do sendviče nebo zeleninového salátu. Kosti použijte na vývar.
Suroviny
4-6 osob
Suroviny
4-6 osob
Na polentu
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 3850 kcal
- Bílkoviny 135 g
- Sacharidy 310 g
- Tuky 219 g
Postup přípravy
- Lahodná chuť, expresní příprava: Naučte se vařit polentu 28x pečené kuře: Máme pro vás ověřené recepty pro každý den. Upečte ho s fazolemi a chorizem nebo na citronu
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/9
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,5/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/9
Jak si nejlépe vychutnat babí léto? Nejlepším průvodcem vám bude zářijový Apetit, který vychází už 17. 8. 2023. Připomeneme si prostá lidová jídla, společně budeme méně plýtvat potravinami a zpracujeme vše, co nakoupíme nebo sklidíme na zahradě. Děti naučíme jíst ryby a začneme jim připravovat kreativní a pestré svačiny, které nikdy nedonesou zpět domů. Své hvězdné chvíle se dočká nejen kukuřice, která zazáří naslano i nasladko, ale také ostružiny. Nahlédnete s námi do zákulisí soutěže MasterChef a zjistíte, který obal na chléb v našem testu obstál nejlépe a který naopak propadl. Poradíme s výběrem sušičky na potraviny a seznámíme vás s horkovzdušnou fritézou. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměří na kakao a seriál Škola focení Aleny Hrbkové se tentokrát bude zabývat úhlem záběru. Apetit, napsáno s chutí.