
Pečené kuře s fazolemi a chorizem
Ke kuřátku můžete jako přílohu podávat rýži, ale ještě lepší bude čerstvá bílá bagetka, kterou dokonale vytřete onu lahodnou šťávu z talíře (a možná pak i z pekáče).
Vydání: 2014/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké klínky
- 4 kuřecí stehna, rozdělená v kloubu napůl
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 100ml drůbežího vývaru
- 1 klobása chorizo, na plátky
- 400g konzerva drobných bílých fazolí, scezených a propláchnutých
- 1 lžička nasekaných rozmarýnových lístků
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 190°C. Cibuli dejte do pekáče. Kuřecí stehna osolte, opepřete a rozložte na cibuli. Pokapejte olejem, podlijte drůbežím vývarem a přiklopené pečte 30 minut.
2 Přidejte chorizo a pečte už nepřiklopené 20 minut. Naposled vsypte fazole a rozmarýnové lístky, promíchejte a pečte dalších 10 minut doměkka a dozlatova.
Přidat komentář