Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou
brambory
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2130 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 304 g
Tuky 73 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblibu pečených brambor nemůže nic změnit – pikantní zakysaná smetana ji ale určitě ještě zvýší.

Související recepty

Suroviny

brambory 1,5 kg
nové, omyté, velké rozpůlené
olivový olej 3 PL
sůl
sladká

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).

2

Brambory vložte do pekáčku a zakapejte olejem. Dobře je v něm obalte, poprašte paprikou a pečte 35–45 minut, až jsou křupavé a zlaté. Občas pekáčkem pořádně zatřeste.

3

Upečené brambory osolte a pře- suňte na talíř nebo mísu. Smetanu dejte do misky a promíchejte s chilli omáčkou. Podávejte k bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...