0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

brambory
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2130 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 304 g
Tuky 73 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblibu pečených brambor nemůže nic změnit – pikantní zakysaná smetana ji ale určitě ještě zvýší.

Suroviny

brambory 1.5 kg
nové, omyté, velké rozpůlené
olivový olej 3 PL
paprika mletá sladká 1 PL
mletá
sůl
zakysaná smetana 200 ml
chilli omáčka 1 ČL
sladká

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).

2

Brambory vložte do pekáčku a zakapejte olejem. Dobře je v něm obalte, poprašte paprikou a pečte 35–45 minut, až jsou křupavé a zlaté. Občas pekáčkem pořádně zatřeste.

3

Upečené brambory osolte a pře- suňte na talíř nebo mísu. Smetanu dejte do misky a promíchejte s chilli omáčkou. Podávejte k bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit