Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne à la minestrone
Penne à la minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne à la minestrone

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2638 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 322 g
Tuky 115 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minestrone je světoznámá italská polévka, jejiž základ tvoří kořenová zelenina. Stačí ubrat vývar, přidat pár dalších ingrediencí a místo polévky máte chutnou směs na těstoviny.

Suroviny

olej 6 PL
mrkev 1 ks
nasekaná
řapíkatý celer 1
řapík
cibule ½ ks
vývar zeleninový 400 ml
česnek 2 stroužek
penne 320 g
tymián
snítky

Postup

1

Na 2 lžících oleje asi 4 minuty opékejte na kostky nakrájené brambory, karotku, řapík celeru a cibuli (nadrobno nasekané) a pancettu nakrájenou na nudličky. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte 10 minut.

2

Zvlášť na 4 lžících oleje minutu opékejte 2 stroužky česneku, vyhoďte je a nahraďte špetkou drceného chilli a lístky ze snítky tymiánu.

3

Smíchejte s uvařenými penne a se zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...