
Penne s mandlovým pestem a rajčátky
Těstoviny s pestem je snad ten nejjednodušší oběd či večeře. Obojí máte hotové v cuku letu a na přípravu potřebujete jen pár ingrediencí.
Vydání: 2019/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 40 g loupaných mandlí
- 2 masitá rajčata, rozčtvrcená
- 1 stroužek česneku
- 40 g sýra pecorino, nastrouhaného
- hrst bazalkových lístků + na ozdobení
- hrst mátových lístků + na ozdobení
- 3 lžíce olivového oleje nebo víc podle potřeby
- šťáva z 1 citronu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 porce penne nebo jiných krátkých těstovin, uvařených podle návodu na obalu al dente
- hrst třešňových rajčátek, přepůlených
Příprava jídla
1 Mandle zvolna opečte na pánvi dozlatova. Nechte zchladnout a dejte je do robotu. Přidejte rajčata, česnek, pecorino a bylinky a krátce promixujte, potom přidávejte postupně olej a mixujte dohladka, ale klidně nechte pesto hrubší, pokud to tak máte rádi. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
2 Uvařené penne promíchejte s pestem a rozpůlenými třešňovými rajčátky, ozdobte bazalkou a mátou a podávejte.
Přidat komentář