Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (6x)
22. 3. 2025
Penne s vlašskými ořechy a křupavými parmazánovými krutony
Image Professionals
Penne s vlašskými ořechy a křupavými parmazánovými krutony
Image Professionals


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (6x)

Penne s vlašskými ořechy a křupavými parmazánovými krutony zvládnete raz dva. Je to jednoduché, vegetariánské jídlo, které si připravíte i po opravdu náročném dni. Stačí pár surovin, minimum času a úspěch máte zaručený!


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 724.75 kcal
  • Bílkoviny 24.75 g
  • Sacharidy 93.25 g
  • Tuky 26.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/3

Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

cukr

Vánoční cukroví bez cukru, ale s chutí! Velký průvodce: Jak nahradit cukr medem, sirupy nebo xylitolem a kolik čeho použít

Co kdyby letošní vánoční cukroví mohlo chutnat stejně dobře – nebo dokonce lépe – a přitom vás nemuselo trápit špatné svědomí? Tajemství se skrývá v přírodních sladidlech, o kterých možná ještě nevíte. Některá z nich používaly už naše babičky, jiná přišla ze vzdálených koutů světa. Všechna ale mají jedno společné: dokážou proměnit tradiční recepty v něco překvapivě chutného a zároveň šetrnějšího k vašemu tělu. Připravte se na malou revoluci ve vánočním pečení.

.