0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1211 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 73 g
Tuky 86 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Trik s vařením s olejem, aniž by se cokoli z přísad napřed opékalo, nás zaujal.

Suroviny

paprika červená 3 ks
velké, očištěné, na nudličky
paprika žlutá 3 ks
velké, očištěné, na nudličky
cibule bílá 2 ks
na plátky
česnek 2 stroužek
nadrobno
rajče 500 g
oválná masitá, na kostky
konzervovaná rajčata krájená 4 PL
z konzervy
olivový olej 6 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Papriky, cibuli, česnek a rajčata dejte do hrnce s olivovým olejem. Pokud nejsou rajčata zcela zralá, přidejte podle potřeby rajčata z konzervy. Přiklopte a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 10 minut. Osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut. Jezte teplé nebo o pokojové teplotě jako předkrm či přílohu k masu anebo rybě.

Recept je převzatý z kuchařky Dva italští gurmáni, Antonio Carluccio, Gennero Contaldo, Ikar, 2013.

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit