0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
1 / 5. Počet hodnocení: 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11631 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 1655 g
Tuky 423 g
Vláknina 197 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

med 3
cukr 4
máslo 350 g
smetana ke šlehání 3
mouka pšeničná hladká 1.5 kg
kypřicí prášek do pečiva 1
zázvor (čerstvý) 1.5 PL
skořice 1.5 PL
hřebíček 1 PL
mletý

Med, cukr, koření a máslo promíchat, postupně přidávat šlehačku. Přidat 3/4 množství hl mouky s prdopeč a vypracovat těsto. Nechat ho přes noc odpočinout. Druhý den přidat zbytek mouky a vypracovat těsto. Tence vyválet. Péct při teplotě 180 stupňů.

Autor: illiasc

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit