Hodnocení receptu
Průměr: 1 (2)

Suroviny

med 3
cukr 4
máslo 350 g
smetana ke šlehání 3
mouka pšeničná hladká 1.5 kg
kypřicí prášek do pečiva 1
zázvor (čerstvý) 1.5 PL
skořice 1.5 PL
hřebíček 1 PL
mletý

Med, cukr, koření a máslo promíchat, postupně přidávat šlehačku. Přidat 3/4 množství hl mouky s prdopeč a vypracovat těsto. Nechat ho přes noc odpočinout. Druhý den přidat zbytek mouky a vypracovat těsto. Tence vyválet. Péct při teplotě 180 stupňů.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit