Hodnocení receptu
Průměr: 1 (2)

Suroviny

med 3
cukr 4
máslo 350 g
smetana ke šlehání 3
mouka pšeničná hladká 1.5 kg
kypřicí prášek do pečiva 1
zázvor (čerstvý) 1.5 PL
skořice 1.5 PL
hřebíček 1 PL
mletý

Med, cukr, koření a máslo promíchat, postupně přidávat šlehačku. Přidat 3/4 množství hl mouky s prdopeč a vypracovat těsto. Nechat ho přes noc odpočinout. Druhý den přidat zbytek mouky a vypracovat těsto. Tence vyválet. Péct při teplotě 180 stupňů.

Autor: illiasc

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit