0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pepřová rozpečená ricotta

Pepřová rozpečená ricotta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pepřová rozpečená ricotta

4.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 854 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 27 g
Tuky 59 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace ricotty s pažitkou, citronem a pepřem je návyková – během focení jsme pořád chodili uždibovat. Podávat ji můžete v zapékacích miskách (my jsme použili designové hrnky vhodné i do trouby od Jany Černé) nebo jako roztomilé bábovičky.

Suroviny

ricotta 350 g
parmazán 50 g
citronová kůra 2 ČL
strouhaná, z biocitronu
pažitka 2 PL
nasekaná
sůl mořská
pepř bílý ½ ČL
drcený
máslo
na vymazání misek

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte ricottu, parmazán, citronovou kůru, pažitku, sůl a pepř. Lehce vymažte 4 zapékací misky zhruba o objemu 125 ml. Směs rozdělte do misek a upěchujte ji.

2 Zapékací misky položte na pečicí plech a dejte péct na 20–25 minut, až povrch zezlátne.

NĚCO NAVÍC
Podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři; ideálním doprovodem je křupavá bageta a salát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč