Kombinace ricotty s pažitkou, citronem a pepřem je návyková – během focení jsme pořád chodili uždibovat. Podávat ji můžete v zapékacích miskách (my jsme použili designové hrnky vhodné i do trouby od Jany Černé) nebo jako roztomilé bábovičky.
Suroviny
ricotta
350
g
parmazán
50
g
citronová kůra
2
ČL
strouhaná, z biocitronu
pažitka
2
PL
nasekaná
sůl mořská
pepř bílý
½
ČL
drcený
na vymazání misek
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte ricottu, parmazán, citronovou kůru, pažitku, sůl a pepř. Lehce vymažte 4 zapékací misky zhruba o objemu 125 ml. Směs rozdělte do misek a upěchujte ji.
2
Zapékací misky položte na pečicí plech a dejte péct na 20–25 minut, až povrch zezlátne.
NĚCO NAVÍC
Podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři; ideálním doprovodem je křupavá bageta a salát.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů )