Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pepřová rozpečená ricotta
Pepřová rozpečená ricotta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pepřová rozpečená ricotta

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 854 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 27 g
Tuky 59 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace ricotty s pažitkou, citronem a pepřem je návyková – během focení jsme pořád chodili uždibovat. Podávat ji můžete v zapékacích miskách (my jsme použili designové hrnky vhodné i do trouby od Jany Černé) nebo jako roztomilé bábovičky.

Suroviny

ricotta 350 g
strouhaná, z biocitronu
pažitka 2 PL
nasekaná
sůl mořská
pepř bílý ½ ČL
drcený
na vymazání misek

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse promíchejte ricottu, parmazán, citronovou kůru, pažitku, sůl a pepř. Lehce vymažte 4 zapékací misky zhruba o objemu 125 ml. Směs rozdělte do misek a upěchujte ji.

2

Zapékací misky položte na pečicí plech a dejte péct na 20–25 minut, až povrch zezlátne.

NĚCO NAVÍC
Podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři; ideálním doprovodem je křupavá bageta a salát.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín