Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné 5 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3505 kcal
Bílkoviny 390 g
Sacharidy 63 g
Tuky 180 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

česnek 1 palice
mrkev 2 ks
řapíkatý celer 2 ks
rozmarýn 1 svazek
menší
tymián 1 svazek
menší, čerstvý
šalvěj 1 svazek
menší
olivový olej
s kostí
sůl mořská
hrubší
pepř
čerstvý mletý

Postup

1

Jehněčí kýtu vyndáme z lednice a necháme 30 minut odpočinout.

2

Troubu si předehřejte na 240 °C.

3

Mezitím si připravte zeleninu. Rozeberte česnek na stroužky, které ale neloupejte. Cibule oloupejte a nakrájejte každou na tři silnější kolečka. Mrkev a celer omyjte a nakrájejte na větší kousky. Takto připravenou zeleninu vložte do zapékací mísy, přidejte rozmarýn, tymián, šalvěj, olivový olej a vše promíchejte.

4

Jehněčí kýtu ze všech stran opepřete, nasolte, pokapejte olivovým olejem a krouživými pohyby vetřete do masa. Takto připravenou kýtu vložte do zapékací mísy na zeleninu, lehce podlijte, přiklopte a dejte péct na 200 °C (plyn 6).

5

Pečte 1 hodinu a cca 30 minut dopékejte kýtu odkrytou, dokud není maso růžově načervenalé.

Foto: PXhere.com

Autor: msd

Apetit magazín