Tyhle perníčky s marcipánem jsou trochu jako vánoční varianta svatebních koláčků – mají skvělou náplň a jsou poctivě máčené v rumu. Ideální kombinace nejen pro vánoční cukroví, ale třeba také jako sladké pohoštění na nejrůznější oslavy.
Suroviny
Postup
Ze všech surovin na těsto vypracujte hladkou hmotu (pokud je příliš lepivá, přidejte trochu mouky), zabalte ji do potravinářské fólie a dejte chladit, nejlépe do druhého dne.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto vyválejte na pomoučněném válu na sílu asi 0,5 cm a vykrajujte kolečka o průměru 3 cm. Na každé dejte malý kousek marcipánu, zabalte a vytvarujte kuličku.
Kuličky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi 15 minut.
Ještě teplé máčejte nejprve v rumu, pak v moučkovém cukru a znovu v rumu. Nechte zaschnout.
Rozehřejte hotovou čokoládovou polevu a tou vždy na každý perníček přilepte půlku ořechu.