Perské jehněčí s rebarborou a rýží na způsob čelow je jídlo, které vás vezme na výlet do vonného světa orientální kuchyně. Kombinace jemného masa, nakyslé rebarbory a nadýchané rýže se šafránem je pro nás nezvyklá, zato velmi chutná. Tradiční recept s moderním nádechem, ideální pro chvíle, kdy chcete vařit srdcem – a trochu jinak než obvykle.
Suroviny
Pro 4-6 osob
Suroviny
Pro 4-6 osob
Na rýži
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1202.25 kcal
- Bílkoviny 38.25 g
- Sacharidy 68 g
- Tuky 69.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/5
Užijte si s květnovým Apetitem jedno z nejkrásnějších období v roce. Uspořádejte s námi pro své blízké hostinu pod širým nebem, kde zkrátka jídlo chutná nejlépe. V menu by neměla chybět májová brynza i první úroda čerstvé zeleniny i ovoce – chřest, špenát, jarní cibulka, rebarbora, ředkvičky, jahody... Připravte si pestré saláty plné rozmanitých chutí i barev a podlehněte kouzlu snadné přípravy masových kuliček z trouby. Mamince upečte za vždy otevřenou náruč k svátku dechberoucí dezert. Taťána Shamma vás naučí pohlížet zcela jinak na stravování bez masa, Hana Šindelářová vám prozradí vše, co jste chtěli vědět o zavařování, Anička Grosmannová se ve své glose zamyslí nad lidovým jídlem a Hanka Zemanová vás díky své stejnojmenné kuchařce provede rytmem roku. Apetit, napsáno s chutí.