Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
5,0 (2x)
25. 4. 2025
Perské jehněčí s rebarborou a rýží na způsob čelow
Image Professionals
Perské jehněčí s rebarborou a rýží na způsob čelow
Image Professionals


Snadné
> 120 min
5,0 (2x)

Perské jehněčí s rebarborou a rýží na způsob čelow je jídlo, které vás vezme na výlet do vonného světa orientální kuchyně. Kombinace jemného masa, nakyslé rebarbory a nadýchané rýže se šafránem je pro nás nezvyklá, zato velmi chutná. Tradiční recept s moderním nádechem, ideální pro chvíle, kdy chcete vařit srdcem – a trochu jinak než obvykle.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Na rýži

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1202.25 kcal
  • Bílkoviny 38.25 g
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 69.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/5

Užijte si s květnovým Apetitem jedno z nejkrásnějších období v roce. Uspořádejte s námi pro své blízké hostinu pod širým nebem, kde zkrátka jídlo chutná nejlépe. V menu by neměla chybět májová brynza i první úroda čerstvé zeleniny i ovoce  –  chřest, špenát, jarní cibulka, rebarbora, ředkvičky, jahody... Připravte si pestré saláty plné rozmanitých chutí i barev a podlehněte kouzlu snadné přípravy masových kuliček z trouby. Mamince upečte za vždy otevřenou náruč k svátku dechberoucí dezert.  Taťána Shamma vás naučí pohlížet zcela jinak na stravování bez masa, Hana Šindelářová vám prozradí vše, co jste chtěli vědět o zavařování, Anička Grosmannová se ve své glose zamyslí nad lidovým jídlem a Hanka Zemanová vás díky své stejnojmenné kuchařce provede rytmem roku.  Apetit, napsáno s chutí.