Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pestrá buchta z veky, rozinek a sušeného ovoce

Doufejme, že vám po Silvestru zbyla veka – tahle buchta je totiž úžasná!

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • ½ velké veky, nalámané
    • 150 ml mléka
    • 3 vejce
    • hrst rozinek, namočených
    • ve 3 lžících rumu
    • 6 lžic moučkového cukru
    • hrst sekaných ořechů a/nebo mandlí
    • 2 hrsti drobně nasekaného sušeného a kandovaného ovoce, namočeného ve šťávě z poloviny citronu
    • kůra z 1 citronu, nastrouhaná
    • trocha oleje na vymazání formy
    • Na posypání hrst strouhanky ze zbylé veky
    • 3 lžíce hrubého přírodního cukru
    • 2 lžíce másla

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Veku navlhčete mlékem, přidejte vejce, vmíchejte rozinky, kousky sušeného ovoce, moučkový cukr, citronovou kůru, případně oříšky či mandle. Vymíchejte husté těsto.

2.  Do formy dejte trochu oleje, vlijte do ní těsto a nechte trochu zatáhnout na sporáku. Vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to tak půl hodiny.

3.  Na pánvi rozehřejte máslo, osmahněte na něm drobečky z veky smíchané s cukrem a vzniklou drobenkou posypte hotovou buchtu. Podávejte ji krájenou na malé řezy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Košíčky z medvědích tlapiček s brusinkami

Šťavnatý koláč z lineckého a vanilkových rohlíčků

Přidat komentář