0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pestrofarebná torta

Pestrofarebná torta

Hodnocení receptu
4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny

Suroviny

Prísady na korpus:

5 ks vajec

180 g kryštálového cukru

5 PL vlažnej vody

2,5 PL mletých orechov

5 PL výberovej polohrubej múky

¼ kypriaceho prášku do pečiva

Prísady na krém, náplň a zdobenie:

4 dcl mlieka

150 g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

2 žĺtky

60 g Maizeny alebo Zlatého klasu

100 – 150 g masla

rum podľa chuti

ríbezľový lekvár

banány

dlhé piškóty

lentilky

 

Postup prípravy korpusu:

  1. Vymiešame 5 žĺtok s kryštálovým cukrom.
  2. Pridáme vlažnú vodu a vymiešame.
  3. Zvlášť zmiešame suché prísady: orechy, polohrubú múku a kypriaci prášok do pečiva. Tie potom vmiešame do cesta.
  4. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame do cesta.
  5. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vymastenej masťou a vysypanej hrubou múkou.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, cca. na 30 minút.

 

Postup prípravy krému, náplň a zdobenie:

  1. Časť mlieka dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom.
  2. V druhej časti mlieka rozmiešame žĺtky a Zlatý klas, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding.
  3. Uvarený puding necháme vychladnúť, nie však úplne, necháme ho vlažný.
  4. Trochu ho prešľaháme a postupne doň zašľaháme maslo a rum.
  5. Korpus prekrojíme na dve časti. Obe časti korpusu natrieme ríbezľovým lekvárom. Banány nakrájame na kolieska a poukladáme na jednu časť korpusu. Natrieme krémom a prikryjeme druhou časťou korpusu.

Celú tortu natrieme zvyšným krémom a okolo torty poukladáme dlhé piškóty. Navrch nasypeme lentilky.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit