Pholévka s tofu vás zahřeje a dodá patřičné živiny. Je plná zeleniny, rýžových nudlí a rostlinných bílkovin. Při pohledu na misku plnou všech těch surovin je těžké odolat. Ideální jako rychlá večeře po náročném dni...
Suroviny
Postup
Z koriandru otrhejte lístky a stonky dejte do hrnce.
Přidejte zázvor, badyán a polovinu plátků chilli (případně i jednu celou chilli papričku), přilijte vývar, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte asi 20 minut.
Pomocí cedníku či děrované naběračky odstraňte badyán a stonky koriandru. Dochuťte sójovou a rybí omáčkou.
Mezitím nakrájejte tofu na plátky. Položte na talíř vyložený utěrkou. Nechte odkapat po dobu 15 minut.
Přiveďte velký hrnec vody k varu. Vařte rýžové nudle, dokud nebudou al dente, 2 až 3 minuty. Sceďte a propláchněte je pod studenou vodou.
Do misek rozdělte nudle, přelijte vývarem a přidejte mrkev, enoki, mungo, tofu a dochuťte limetou. Ozdobte lístky koriandru a zbylými plátky chilli papričky. Podávejte s klínky limety.