Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pholévka s tofu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2022 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 338 g
Tuky 25 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pholévka s tofu vás zahřeje a dodá patřičné živiny. Je plná zeleniny, rýžových nudlí a rostlinných bílkovin. Při pohledu na misku plnou všech těch surovin je těžké odolat. Ideální jako rychlá večeře po náročném dni...

Související recepty

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
zázvor (čerstvý) 1 ks
o velikosti 1,5 palce, na tenké plátky (cca 3 lžíce)
badyán 3 hvězdičky
na tenké plátky + na ozdobení
vývar zeleninový 1,25 l
sójová omáčka 2 PL
lze nahradit omáčkou tamari
rybí omáčka ½ PL
tofu 400 g
tuhé, okapané
nudle rýžové 250 g
vermicelli
mrkev 2 ks
na sirky
houby 1 svazek
enoki
limetová šťáva 1 PL
+ klínky k podávání
koriandr čerstvý
k podávání

Postup

1

Z koriandru otrhejte lístky a stonky dejte do hrnce.

2

Přidejte zázvor, badyán a polovinu plátků chilli (případně i jednu celou chilli papričku), přilijte vývar, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte asi 20 minut.

3

Pomocí cedníku či děrované naběračky odstraňte badyán a stonky koriandru. Dochuťte sójovou a rybí omáčkou.

4

Mezitím nakrájejte tofu na plátky. Položte na talíř vyložený utěrkou. Nechte odkapat po dobu 15 minut.

5

Přiveďte velký hrnec vody k varu. Vařte rýžové nudle, dokud nebudou al dente, 2 až 3 minuty. Sceďte a propláchněte je pod studenou vodou.

6

Do misek rozdělte nudle, přelijte vývarem a přidejte mrkev, enoki, mungo, tofu a dochuťte limetou. Ozdobte lístky koriandru a zbylými plátky chilli papričky. Podávejte s klínky limety.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/2

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...