Na tuhle lahodu z pekáče ani nepotřebujete příbor a navíc recept je téměř bez práce. Křidélka jezte rovnou rukama a zapíjejte pivem. Lepkavá kuřecí křidýlka se stanou žádanou lahůdkou vašich večírků.
Suroviny
Postup
Z křídel odřízněte poslední, třetí článek a zbylé dva masité ještě v kloubu oddělte. Troubu předehřejte na 200 °C.
Křídla promíchejte v pekáčku s ostatními přísadami a strčte do předehřáté trouby. Občas zamíchejte a případně podlijte vodou.
Pečte asi 45 minut, až se maso začne oddělovat od kostí a šťáva se téměř vypeče. Podávejte horké s chlebem a se syrovou zeleninou pokrájenou na špalíky.
NĚCO NAVÍC
Pokud vám nestačí, že budete mít ruce ulepené od výborné kůrčičky na pečených křidélkách, připravte si k nim dip ze zakysané smetany a strouhané nivy.