Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní medová křidýlka s pomerančem
Pikantní medová křídla s pomerančem
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:

Pikantní medová křidýlka s pomerančem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 90 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1710 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 72 g
Tuky 96 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní lepkavá kuřecí křidýlka s extra dávkou vánoční chuti jsou ideálním bufetovým jídlem, když pořádáte během svátků akci nebo si je vychutnejte jen tak, u sledování televize. Pokud neseženete vánoční cukroví, s naším receptem si bez problémů namícháte směs sami.

Související recepty

Suroviny

olej 2 PL
koření 50 g
směs koření Festive spice (viz Něco navíc)
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
med 1 PL
sůl

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Dejte kuřecí křídla do velké mísy, zasypte hladkou moukou, dobře osolte a promíchejte, aby se křídla obalila.

3

Pak je rozložte na velký plech, pokapejte olejem a pečte 40–45 minut, v polovině pečení otočte.

4

Když jsou kuřecí křídla téměř hotová, smíchejte v kastrůlku směs koření s pomerančovou šťávou a medem. Jemně zahřejte a pak marinádou potřete kuřecí křídla.

5

Vraťte je do trouby na dalších 10 minut nebo dokud nejsou lepkavá. Před podáváním posypte solí.

NĚCO NAVÍC:
Vánoční směs koření (Festive spice) můžete sehnat ve specializovaných obchodech, nebo si snadno namíchat svou:

  • 40 g mleté skořice
  • 30 g mletého koriandru
  • 2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 0,25 lžičky sušeného česneku
  • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 2 lžičky světlého třtinového cukru
  • 1 lžička soli

Související články

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...