Pikantní lepkavá kuřecí křidýlka s extra dávkou vánoční chuti jsou ideálním bufetovým jídlem, když pořádáte během svátků akci nebo si je vychutnejte jen tak, u sledování televize. Pokud neseženete vánoční cukroví, s naším receptem si bez problémů namícháte směs sami.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Dejte kuřecí křídla do velké mísy, zasypte hladkou moukou, dobře osolte a promíchejte, aby se křídla obalila.
Pak je rozložte na velký plech, pokapejte olejem a pečte 40–45 minut, v polovině pečení otočte.
Když jsou kuřecí křídla téměř hotová, smíchejte v kastrůlku směs koření s pomerančovou šťávou a medem. Jemně zahřejte a pak marinádou potřete kuřecí křídla.
Vraťte je do trouby na dalších 10 minut nebo dokud nejsou lepkavá. Před podáváním posypte solí.
NĚCO NAVÍC:
Vánoční směs koření (Festive spice) můžete sehnat ve specializovaných obchodech, nebo si snadno namíchat svou:
- 40 g mleté skořice
- 30 g mletého koriandru
- 2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 0,25 lžičky sušeného česneku
- nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 2 lžičky světlého třtinového cukru
- 1 lžička soli