Pikantní mleté vepřové s bramborovou kaší

Pikantní mleté vepřové s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

vepřové maso mleté 500 g
rajčata cherry 1
chilli paprička 8 ks
malé
koriandr 1 ks
pouze listy
cibule 3 PL
nasekané
česnek 7
česnek 5
zázvor (čerstvý) 1 PL
sůl 1 PL
voda 0.5
olej 2 PL
Bramborová kaše
brambory
mléko
máslo

Chilli papričky, sůl a zázvor zpracujeme v hmoždíři dokud nevznikne jednotná pasta. Přidáme cibuli a celé stroužky česneku. Zapracujeme do pasty.

Najemno nakrájíme cherry rajčátka a k nim přidáme do větší mísy mleté maso. Vzájemně promícháme a snažíme se rajčata co nejvíce zapracovat do masa. Do vzniklé směsi přidáme připravenou pikantní pastu. Smícháme.

Na větší pánvi nejlépe wok, rozehřejem olej a vsypeme nasekaný česnek. Počkáme až se rozvoní a začne zlátnout, pak přidáme masovou směs. Maso pravidelně mícháme dokud se ne poivrch nedostane olejový film. Přidáme vodu a opět průběžně promícháváme než se voda vypaří. (Pro jemnější konzistenci směsi můžeme během promíchávání směs promixovat tyčovým mixérem.)

Jakmile se voda téměř vypaří, pánev odstavíme z hořáku.

Maso podáváme s bramborovou kaší (případně s rýží). Podle chuti můžeme přidat zbylá cherry rajčátka a rukolu.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit