0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní mleté vepřové s bramborovou kaší

Pikantní mleté vepřové s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3140 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 459 g
Tuky 86 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vepřové maso mleté 500 g
rajčata cherry 1
chilli paprička 8 ks
malé
koriandr 1 ks
pouze listy
cibule 3 PL
nasekané
česnek 7
česnek 5
zázvor (čerstvý) 1 PL
sůl 1 PL
voda 0.5
olej 2 PL
Bramborová kaše
brambory
mléko
máslo

Chilli papričky, sůl a zázvor zpracujeme v hmoždíři dokud nevznikne jednotná pasta. Přidáme cibuli a celé stroužky česneku. Zapracujeme do pasty.

Najemno nakrájíme cherry rajčátka a k nim přidáme do větší mísy mleté maso. Vzájemně promícháme a snažíme se rajčata co nejvíce zapracovat do masa. Do vzniklé směsi přidáme připravenou pikantní pastu. Smícháme.

Na větší pánvi nejlépe wok, rozehřejem olej a vsypeme nasekaný česnek. Počkáme až se rozvoní a začne zlátnout, pak přidáme masovou směs. Maso pravidelně mícháme dokud se ne poivrch nedostane olejový film. Přidáme vodu a opět průběžně promícháváme než se voda vypaří. (Pro jemnější konzistenci směsi můžeme během promíchávání směs promixovat tyčovým mixérem.)

Jakmile se voda téměř vypaří, pánev odstavíme z hořáku.

Maso podáváme s bramborovou kaší (případně s rýží). Podle chuti můžeme přidat zbylá cherry rajčátka a rukolu.

Autor: Polmona

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit