Pikantní mleté vepřové s bramborovou kaší

Pikantní mleté vepřové s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

vepřové maso mleté 500 g
rajčata cherry 1
chilli paprička 8 ks
malé
koriandr 1 ks
pouze listy
cibule 3 PL
nasekané
česnek 7
česnek 5
zázvor (čerstvý) 1 PL
sůl 1 PL
voda 0.5
olej 2 PL
Bramborová kaše
brambory
mléko
máslo

Chilli papričky, sůl a zázvor zpracujeme v hmoždíři dokud nevznikne jednotná pasta. Přidáme cibuli a celé stroužky česneku. Zapracujeme do pasty.

Najemno nakrájíme cherry rajčátka a k nim přidáme do větší mísy mleté maso. Vzájemně promícháme a snažíme se rajčata co nejvíce zapracovat do masa. Do vzniklé směsi přidáme připravenou pikantní pastu. Smícháme.

Na větší pánvi nejlépe wok, rozehřejem olej a vsypeme nasekaný česnek. Počkáme až se rozvoní a začne zlátnout, pak přidáme masovou směs. Maso pravidelně mícháme dokud se ne poivrch nedostane olejový film. Přidáme vodu a opět průběžně promícháváme než se voda vypaří. (Pro jemnější konzistenci směsi můžeme během promíchávání směs promixovat tyčovým mixérem.)

Jakmile se voda téměř vypaří, pánev odstavíme z hořáku.

Maso podáváme s bramborovou kaší (případně s rýží). Podle chuti můžeme přidat zbylá cherry rajčátka a rukolu.

Autor: Polmona

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit