Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní plněná calzone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2192 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 160 g
Tuky 126 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizzu na grilu si oblíbí každý!

Suroviny

již zakoupené, hotové
olivový olej 2 PL
a další na potření
Na náplň
pesto 4 PL
ze sušených rajčat, např. firma Saclà
malé, oválné, masité, spařené, oloupané, nahrubo nakrájené
čerstvý
rukola 150 g
na potření
olej
na gril

Postup

1

Rozdělte těsto na 8 dílů, pokud už je rozválené, shrňte a znovu rozválejte na placky. Čtyři placky položte na pomaštěný pečicí papír. Každou potřete půlkou lžíce červeného pesta, ale okraje nechte volné. Na to rozdělte rajčata a sýr, završte rukolou. Potřete okraje těsta mlékem.

2

Zbylé placky z jedné strany rovněž potřete půlkou lžíce červeného pesta a okraje nechte volné. Pestem dolů přiklopte na placky s náplní a spojte okraje. Nechte zakryté utěrkou na teplém místě 20 minut kynout a pak pečte na naolejovaném grilu asi 4 minuty po každé straně dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...