Pizzu na grilu si oblíbí každý!
Suroviny
těsto na pizzu
280
g
již zakoupené, hotové
olivový olej
2
PL
a další na potření
Na náplň
pesto
4
PL
ze sušených rajčat, např. firma Saclà
rajče
4
ks
malé, oválné, masité, spařené, oloupané, nahrubo nakrájené
kozí sýr
280
g
čerstvý
rukola
150
g
na potření
olej
na gril
Postup
1
Rozdělte těsto na 8 dílů, pokud už je rozválené, shrňte a znovu rozválejte na placky. Čtyři placky položte na pomaštěný pečicí papír. Každou potřete půlkou lžíce červeného pesta, ale okraje nechte volné. Na to rozdělte rajčata a sýr, završte rukolou. Potřete okraje těsta mlékem.
2
Zbylé placky z jedné strany rovněž potřete půlkou lžíce červeného pesta a okraje nechte volné. Pestem dolů přiklopte na placky s náplní a spojte okraje. Nechte zakryté utěrkou na teplém místě 20 minut kynout a pak pečte na naolejovaném grilu asi 4 minuty po každé straně dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu z grilu pro vegetariány(6 receptů )